ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, November 13, 2009

Liberalis

"A liberalizmus, mas neven szabadelvuseg, gondolatok szeles spektruman alapulo eszmerendszer, amelyek kozos vonasa, hogy az egyen szabadsagat jelolik meg, mint legfontosabb politikai celt."- Mi mas lennek, ha nem ez! Izig, verig Vizonto!
Nemkem, mindegy, hogy valaki kinai, neger, cigany, maori, timbukta, zsido, vagy akarmi! Amig, nem rug belem, emberszamba veszem!
Persze, nem azt mondom, hogy szivesen osszejarnek egyes nepcsoportokkal a szabadidomben, de tiszteletben tartom, a vallasukat, kulturajukat. Egy dolgot nem szeretek, a tulzasokat, mint peldaul, ha ram akarjak eroszakolni, sajat nezeteiket, mint egyedul udvozito gondolatokat, kulturalis szokasokat. Senki kedveert, nem ternek at, semmilyen vallasra, meg katolikus sem vagyok, megis szoktam imatkozni, hiszen egy isten van. Ha, beterek egy templomba, legyen az katolikus, vagy buddhista. (mondjuk, a buddhizmus mas teszta, ok nem az istent tisztelik, az inkabb, egy eletforma, hiszen isten bennunk van) Mindenki ugy imatkozik, vagy nem, ahogy akar. Semmi bajom az ateistakkal, de azokhoz sem tartozom. Mint mar emlitettem, a hivo- ateista- buddhista mezsgyen vagyok.
Mondjuk, ha ulok egy rendeloben, es egy nepes ciganycsalad purdeja dobal, kiflivel, hangot adok neki, hogy alljon meg a menet. Azzal is tisztaban vagyok, hogy nem egyszeru rajuk szolni. Szoval, ha lehet kikerulom oket! A kopaszsag ellen sincs kifogasom, es a tetovalas ellen sem, nekem is van, a rasztaval ugyanez a helyzet, es a kakastarej sem veri ki nalam a biztositekot! A szinpompa sem!
De, semmikeppen nem akarok, nepet irtani, es drukkolni azoknak, akik ezt teszik!! Semmilyen szinten! Mindenki, ugy el, ahogy neki tetszik! Ettol szines, es szep a vilag!
Errol ugyan mar irtam, de ujra meg kellett irnom!

2 comments:

  1. A változatosság gyönyörködtet.Nekem sincs semmi bajom még a népes cigány családdal sem, de azért jobb ha nem mellettem laknak.A hitről, az én hitemről már írtam, én sem szeretem a kereszténységben az Isten imádást, mert szerintem a hit lényege nem az. A buddhizmus jobban tetszik.Szép hétvégét!

    ReplyDelete
  2. Igen Draga Jega, ismerem a vilagnezetedet!! :)) Aquarius

    ReplyDelete