ameriaki vonatkozású bejegyzések

Thursday, November 12, 2009

Remalom, ugyanaznap ejjel!

Ott, tartottam, hogy kerestem a gyurumet, de aznap atmentem a noveremhez, mert mondta, hogy van egy rakas gyapju fonala! 5 kototuje is, es ez az anyanke, de ki akarta dobni. Eso szakad! Kikutattuk az egesz lakast, nem emlekezett, hova pakolta. Pincetol, a szekrenyek tetejeig mindent. Megvan, vissza haza. Eso szakad!
Aztan, eszrevettem, a gyurum hianyat, majd kereses, aztan be a kocsiba, vissza a noveremhez, ujra atkutatunk mindent, semmi, vissza haza. Kereses, elemlampa, feladas. Nem idegesitem magam rajta, elveszett, kesz!
Lefekudtem aludni, 11 ora korul. Egyszercsak, arra ebredek, hogy hallom, - Iren!- Azt hittem, almodok, erre megint hallom, -Iren!- elhalo hangon! Akkor realizalodott bennem, hogy nem almodom, apam szolitgatja anyamat. En, mindente felebredek!
Uccu neki, lerohanok, a lanyom, (nem volt itthon), be apam szobajaba! Villany fel, es latom, hogy apam, fekszik a foldon, utcai ruhaban, felborogatva a szekek, szeme homalyos, es osszehanyta magat! Bele telt, legalabb 1 percbe, mire felfogtam, mit latok! Hajnali 4- kor!
Olyan deja vu erzesem volt, de nem hittem a szememnek! Az elso gondolatom, az volt, hogy elment ejjel mulatni, es berugott! A masodik az, hogy kizart, az en apam, 84 eves, es meg eleteben nem ment mulatozni, es piazni!
Riasztottam anyamat, szolongattuk, es probaltuk feltenni az agyra! 90 kg- os pacak, 183 cm magas. A probalkozas remenytelen. Kozben, joparszor elkuldott bennunket, melegebb eghajletra szokasa szerint! Persze, mi ezzel nem torodtunk, szokasunk szerint!
Mondom anyamnak, azonnal mentot hivni, nincs maganal, es csak azt mondta, a labait nem birja mozditani, es fazik! Oldalara forditottam, meg ne fulladjon a hanyastol! Ki tudja, miota fekudt a foldon, ruhaban, mi mindannyian elmentunk aludni! Anyammal egyutt neztek a Tv- t, majd anyam elment aludni, a sajat szobajaba!
A mentok megjottek, es en ott alltam, anyammal egyutt egyszal hanyasos pizsamaban! Bevittek a korhazba, kozoltek hogy nagyon dehidratalt,(vizhianyos) kapott 3 sooldatos infuziot, mi meg ultunk a folyoson! Hajnali 5- tol. Anyammmal, se egy kavet, semmit nem tudtunk inni, mert ugy elszaladtunk, hogy egy fia filler nem volt nalunk! Halalra remultunk! Az eso, persze tovabb szakadt.
A doktornonek, teljesen vilagos valaszokat adott a kerdesekre, majd visszatert bele az elet. De, en nem tudtam volna kocsival hazahozni, mert a kocsiig a hatamon, nem tudom elcipelni! Nekem, haza kellett mennem, mert kontrollra kellett mennem, az orvoshoz.
Igy, hazahoztam anyamat, ittunk kavet, penzt vettunk magunkhoz, vissza a korhazba, en elhuztam az orvoshoz, majd felhivtam anyamat, mi a helyzet. Anyam mondta, gyere haza, mert a mentok hazahozzak delutan, es mar o is otthon van!
A hanyast, az okozta, hogy semmi folyadekot nem iszik, pedig literszam van a hazban, asvanyviz, tea stb.
Igy jartunk tegnap. Most itthon van, es olyan jol, hogy mar eleg nagy a hangja, dirigal, de ezt jobban szeretjuk, mint amikor csendben van! Kontrollalni kell teljes mertekben.
Atoltozik-e, tisztalkodik- e , iszik- e eleg folyadekot, eszik- e eleget!
Nagyon megijedtunk!

10 comments:

  1. Kardfogú Nyuszi

    Micsoda éjszaka! Jobbulást kívánok apudnak. A gyűrűd előkerül, olyan helyen les, ahol nem is gondolnád.

    ReplyDelete
  2. Jaj Nyuszikam! Tudod, en ugy vagyok ezzel, hogy aminek el kell vesznie, az egyszeruen elvesz! De, ha megis melesz, nagyon fogok neki orulni!! :))

    ReplyDelete
  3. Jaj, szegénykém, nem egyszerű az élet! Remélem nem lesz több gond Apukáddal!

    ReplyDelete
  4. a mindenségit, jó, hogy észrevetted!jobbulást neki! vigyázzatok magatokra! Anyukád is!!
    a gyűrű meg meglesz szerintem!
    puszillak

    ReplyDelete
  5. Én is azt gondolom, szerencse hogy felébredtél! Így időben került orvoshoz és tudjátok mire kell majd odafigyelni. Jobbulást kívánok Édesapádnak!

    ReplyDelete
  6. Koszi Martikam!
    Mar, nagyon elemeben van! :))

    ReplyDelete
  7. Remélem jobban van apukád?Jobbulást kívánok!

    ReplyDelete