ameriaki vonatkozású bejegyzések

Thursday, December 27, 2012

2o12 vége

Ahogy az év vészesen a végéhez közeledik, akarva- akaratlanul számot vetünk. Mi történt ebben az évben velünk, velem? No lássuk,
Januárban megkaptam a licenzemet, és majd egy éve dolgozom a munkahelyemen, ahol nem kell félnem, hogy holnap mi lesz. Napi 8 órában, és nem 1o- 12- 24. Olyan is volt már, de többet nem lesz. Nem kell New Yorkba rohangálni.
A zöldkártyám, még mindíg nem kaptam meg, de folyamatban van. (aki nem követi az eseményeket, ellopták tavaly decemberben Magyarországon) Sajnos, ez itt ilyen lassú.
Mióta végleg felköltöztem a szobámba, azóta nagyobb nyugalom van körülöttem.
Júliusban, majdnem szétmentünk, épp egy hajszálon múlott. Géza képes volt elutazni nyaralni San Francisco- ba, nekem nem volt pénzem rá. De, csak azért, mert neki törlesztek 5oo dolcsit havonta. Nagyjából ennyi.
A következő év, a felétől egyészen meredek lesz, mert ha felvesznek a főiskola következő lépcsőfokára, és fel kell, hogy vegyenek, akkor júniustól 1 éven keresztül egy buznyák petákom nem lesz. Minden hétvégén dolgoznom kell, hogy fent tudjam tartani az autómat, de ezen felül egy fillérem nem marad. Ezt hogy fogom kibírni, az nem világos.(már most szorongok miatta)
Megkérdezem a kollegákat, hogy ők hogy csinálták?? Engem nem tart el senki, még csak segítségre sem számíthatok. De, ha elvégzem, duplájára ugrik a fizetésem, ami nem mindegy.
Olyan sok mindent szeretnék még csinálni. Transzibériai Expressz, Machu Pichu, stb.,stb. Mondjuk, erről a következő 2 évben szó sem lehet. Ezekre a helyekre Géza nélkül szeretnék, és fogok menni!! Ha, képes volt engem itthagyni, én is képes leszek őt itthagyni. Amikor mondtam neki, hogy én is szeretnék menni, az volt a válasz, hogy ha van rá pénzed jöhetsz, szívesen megyek veled, de ha nincs, akkor sajnálom. Neki lesz rá pénze, mert jól keres, de én meg a társaságára nem leszek kiváncsi.
Ezek vannak dióban. Tudom szomorú, de ez van. Nem jó tulajdonságom, hogy az ilyen arconcsapásokat nem tudom megbocsátani, és a megfelelő pillanat eljön mindíg, akkor lecsapok.
Még mindíg beteg vagyok, de főleg a lelkem beteg.
Karácsonykor bejglit ugyan csináltam de más kaja nem volt. Ennek az az oka, hogy Géza nem eszik, iszonyú sovány, és annak sem örül, ha én eszem. Jó kis halászlé, meg töltött káposzta, rántott ponty, meg ilyenek, csak álmomban! Istenien tudom főzni őket, és erre még tanuim is vannak. 25.- én elmentünk HiBachi büfébe enni, mert forró levesre vágytam.










12 comments:

  1. Nincs itt semmi ok az elkeseredésre Lily! Mi a francnak mentél volna Gézával nyaralni, az nem lett volna nyaralás. Csináltam karácsonyra töltött káposztát,Töltött húst,átkozottul finom sütiket nagyon jó volt, ettem helyetted is, sajna(dagadtam is). Szegény Géza a nem evésbe leli örömét, azt hiszi örök életű lesz, egyfenét, tapasztalatom az, hogy a soványak is meghalnak. Van célod, ez a lényeg, a többi csak rizsa. Az élet szép, mégha szarnak is látszik néha. Boldog újévet Lily!

    ReplyDelete
  2. Igazad van Jega!! Köszönöm, a gatyába rázást, jól esett!!

    ReplyDelete
  3. Tetszik a Bakancslistád! :) Nekem nem ekkora magasságokba tör (Machu Pichu), nekem egy Balaton-körüli bicikli túra az egyik a sorban. :)

    ReplyDelete
  4. Napimádó ez a Gejza, vagy fényevõ? És mi ez az 500 dolcsi havonta? A férjed õ vagy a földesurad?

    ReplyDelete
  5. ezmegér egy külön misét. Egy külön bejegyzésben elmesélem.

    ReplyDelete
  6. Közben megtaláltam 2012 január 2-án, azóta együtt vagytok? Após is ellenség lett?

    ReplyDelete
  7. Én meg elhagytam a pénztárcám és meglett... Nem a kõbányai piacon, hanem az ikeában.

    ReplyDelete
  8. Az egyetlen bajom vele, hogy mindenhova nekem kell vinni!! De, imádom, és viszem ezek után is, csak panaszkodtam egy kicsit!

    ReplyDelete
  9. Valahogy mindig volt, a fősulit meg csinálni kell, sosem tudod honnan jön majd segítség, esetleg találsz valami ösztöndíjat. Jól lesz minden, 2013 könnyebb lesz. Teli a világ pénzféltő Gézákkal, az enyém lelépett egy új nővel, az új nőre sem kell már átkot mondani, mert már ott az átok a nyakán. :)Az élet csupa vicc. Boldog új évet!

    K.Ny.

    ReplyDelete
  10. Keves K.Ny.!!
    Nagyon köszönöm, a Géza- félék, meg ahogy apám mondaná, nemes egyszerűséggel,
    "Le vannak szarva!"

    ReplyDelete
  11. Betond, neked szerencséd volt, és te elhagytad, nekem ellopták!

    ReplyDelete