ameriaki vonatkozású bejegyzések

Tuesday, December 25, 2012

Nesze nekem

Tegnap, ülök itt nagy békességben. Egyszercsak megcsörren a telefonom, ami éppen fel volt töltve,(történelmi pillanatok) és történetesen a zsebemben volt 3.2o- kor behívtak dolgozni. Dec.24 itt nem ünnep, csak nekem az. Hogy tudtam félrenézni a beosztást nem tudom! Meg voltam győződve róla, hogy nekem 5 napom van egyben, és nem kell dolgoznom. Majdnem 1 órát késtem. Mindegy, ez van! Senki, nem szólt egyetlen szót sem, a fő-fő nővér színét sem láttam egész este, és amikor láttam, akkor is sírdogált. Nem zavartam meg ebben a fontos tevékenységében. Tegnap, vásárolni voltam délelött, meg templomban, és én is 2 alkalommal elbőgtem magam. Belenéztem a visszapillantó tükörbe, és rájöttem, hogy tökre elmázoltam a festéket a szemem körül.
Olyan kemény vagyok, hogy néha magam is megrémülök, de tegnap valahogy fájt mindenem, főleg a lelkem, és beteg is vagyok. Orrom folyik, a torkom fáj. De, a lélek fájdalma az kellemetlenebb. Azt hiszem, a karácsony mindenkit érzékenyebbé tesz. Én, itt hiába próbálok meg karácsonyi hangulatot varázsolni, ha se Géza, se a papa nem érzi át, amit én szeretnék. Szó szerint. Hindu háttérrel nehéz, hiába élnek itt huszon- harminc éve. Nekik, nincs meg a hátterük ehhez. Az amerikai karácsony is más, mint az otthoni. Pedig most Géza kitett magáért, és véletlenül normálisan tudott viselkedni.
Szegény papa, végülis elutazott a lányához, és onnan megy New Yorkba a fiához. Aztán annyi minden kavargott bennem, de most nem tudom leírni, mert nem vagyok jól.

5 comments:

  1. Gondoltam rád tegnap este. Megígértem. Puszi, gyógyulj meg, lelkileg is.

    ReplyDelete
  2. Gyógyulj, pihenj! Ha sírni kell, hát sírj! Nem kell mindig keménynek lenni! Puszi, ölelés

    ReplyDelete
  3. gyógyulj meg. és kicsit utólag is boldog karácsonyt. Cecile

    ReplyDelete