ameriaki vonatkozású bejegyzések

Tuesday, August 20, 2013

Még mindíg nem fogtam fel! El sem hiszem!

Ha, ez nem velem történik, el sem hiszem! A férjjel nem beszéltem. Ő jött fel, és megkérdezte, hogy hogy vagyok? Mondtam, hogy szarül, de ne is törődjön vele, majd elmúlik. A következő beszélgetés zajlott le közöttünk,
- Nagyon beteg vagyok!- néz rám, majd a laptopra.
- Hallom!- fel sem nézek a gépről,
- Mit nézel?
- A webcamet, a nővérem küldte át, mert látni szeretném, a tüzijátékot Budapesten. Mi járatban?
- Tudod, gondolkoztam.
- Tényleg? És, min?
- Hát azon, hogy nagyon le van gyengülve a szervezetem. Nincs energiám.
- Tudom! ...... Nem is csoda! Emberek vagyunk , nem kecskék. Se hús, se semmi, csak nyers zöldségek- szar minőségű gyümölcsök, a rossz piacról, ahol se ízű, ám nagyon szép gyümölcsöket lehet kapni. Minden fehérje nélkül, azt porban szedjük, a vitaminokat kapszulában, a collagént kapszulában. Fel sem szívódik, csak állati eredetű zsiradékban. De, ne zavarj, mert mindjárt vége a tüzijátéknak, és látni szeretném, és különben is, hiába beszélek. Csak a szám jár. Spóroljuk meg. - leül mellém, ő is nézi a tüzijátékot. Nem vagyok érzelgős, honvágyam sincs, de könnybe lábad a szemem, mert nagyon szeretnék egy kicsit hazamenni, vagy anyámmal leülni beszélgetni a konyhában, és inni egy kávét. Legalább, amíg lehet.
- Jaj, de szép a Lánchíd, meg a Parlament. Milyen ünnep van? Emlékszel, amikor megkértelek, hogy vigyél el mégegyszer, hogy lássam kivilágítva?? Baromi hideg volt. Arra a térre, tudod, a Bollani, azt hiszem....
- Battyányi. Amúgy, ez az Alkotmány ünnepe Magyarországon, az első Alkotmányé. Szent István, az első keresztény király hozta meg, és amit most egyszerűen átírtak. Mint a bibliát, a mindenkori hatalmak. Saját szájuk ízére. Most is ez megy.
- Mit szólnál hozzá, ha elmennénk a bio butcher- hez, és vennénk velős csontot, meg marhahúst, meg csirkét?
- Mi van?- meredek rá,- Te honnan tudod, hogy..... Te mondd, jól vagy? Lázas vagy?
- Nem, nem vagyok jól, jártányi erőm nincs! - borjú szemekkel néz rám.
- Most komolyan beszélsz? És, honnan tudod egyáltalán, hogy a marhahúslevesre van szükséged? Életedben nem ettél marhát! Te hinduként nőttél fel! Te Géza! A hinduk, nem esznek marhát!
- Átküldtem neked egy linket, és egy tudós orvosnő arról beszél, hogy a hús, és a csontleves, kimondottan a marhacsont, nagyon fontos a szervezetnek. Két könyve jelent meg, ebben a témában, és már azt is megrendeltem az Amazonról.
- Géza! Te jól vagy? Soha nem engedtél egyetlen darab húst sem behozni a házba!! Se főzve, se sütve, nemhogy nyersen! Rosszallóan néztél rám, ha húst ettem az étteremben, vagy éppen otthon Magyarországon! - mosolygok, egyre szélesebben mosolygok. Egy nagy cuppanós puszit nyomok a tiszta takony fejére.
- Akkor indulás Géza! Megyünk a henteshez. Te tudod hol van? Mert, én nem. Az árúház polcain, tele van hússal, csakhogy az mind szemét.
- Igen tudom, kinéztem a netről. Vezess te, mert én alig bírok menni!
Ilyet sem látott még a világ, gondoltam magamban, a férjem nagy velóscsontot, és marhahúst akar vásárolni, meg vezessek én!  Megbolondult!
Így esett, hogy bevásároltunk, bió húsokból. Stresszmentes, tömegnövelőhormon mentes, antibiotikum mentes marhahúst, és marha velőscsontokat, és csirkét. És, én sütöttem, főztem, délután 5- kor. Ez, nem nagy szám azoknak, akik otthon főzhetnek, amit akarnak. Nekem az! Géza, jóízűen evett. Egyből jobban lett! Én is, de az csak természetes.
- L Diluent! Te csodásan tudsz főzni! - na gondoltam magamban, több éves házasság után, micsoda felfedezés!

                                          Csirkemell spárgaágyon már bekészítve.



                                                          Még nyers állapotában.



Óriási velőscsontok figyelnek a fazékban. 


Fő a leves. Jól bezöldségelve. 


Ugyanaz, más perspektíva. 




Előkészítve, a leves már fő! 


Kész a csirke 

           
                                                                      A húsleves


5 comments:

  1. Gratulálok...!
    Majd nézd meg a Paleo táplálkozást,az nálatok is van,NINCS BENNE SZÉNHIDRÁT,MEG CUKOR......

    ReplyDelete
  2. Na, nálunk egy gramm cukor nincs a házban, se édesítő, és szénhidrát sincs! :) Se keményyítő, már úgy éertem, krumpli, és a többi, se rizs. Rakás párolt zöldség, és HÚS VÉGRE!

    ReplyDelete
  3. Ja, persze, és saláta, meg gyümölcs, meg házi sajt. Ez, most a standard.

    ReplyDelete
  4. nem vagyok egy "húsleveses", de olyan örömmel írtál róla, hogy esküszöm megkívántam:))

    ReplyDelete