ameriaki vonatkozású bejegyzések

Monday, December 17, 2012

Vásárlási utalvány

No, ennek a jegyében jött létre eme bejegyzés. Pénteken, átvettem a fizetési csekkemet, és a hozzá járó részletes leírást napra, sőt órára lebontva. Kinyitottam a borítékot, és elöntött a méreg! A fizetésem, 1 nappal rövidebb volt, mint kellett volna, ráadásul, kaptam egy Target árúházban felhasználható vásárlási utalványt. Ez, kiverte teljes mértékben a biztosítékot. 1o dolcsi. Szégyen- gyalázat! 1o dollárral jutalmazzák a kiváló dolgozókat karácsonyra. A pofám leszakad! Ez már sok volt. De, akkor mi a fa**nak töltettek ki velem egy kérdőívet, mi a kedvenc éttermem, és hol szeretek vásárolni?
Ma, a szabadnapomon bementem reklamálni, hogy miért kevesebb a fizum?? Hát, így, meg úgy, de a következő csekken, ott lesz a pénz. Mondtam, hogy sajnálom, de karácsony van, és nekem most van szükségem a pénzre. Sajnos nem lehet!
Komolyan mondom, tolom- húzom, kivonok- összeadok. Nem elég a pénzem sehogy. Ha, nem kellene havi 5oo dolcsit fizetnem Gézának, akkor nem lenne különösebb gondom. De kell! A gyerekemnek küldtem 2x pénzt, ez padlóra küldött. Ma, kisakkoztam a bankban, hogy a kocsira meglegyen a havi befizetnivaló, ami most esedékes. Telószámla, tankolás, kaja, egyebek.
Így, most arra jutottam, hogy a jövő héttől addig dolgozom, ameddig bírok, szabadnap nélkül. Új szemüveg is kell. Az alaphangon 75o dolcsi. Akármit, nem teszek a fejemre. Ha, ennek a szemüvegnek, ami a fejemen van valami baja esik, akkor gyakorlatilag vak vagyok.
Befejeztem a "kiváló dolgozó" faszfej viselkedést, a munka hőse, a főhülye nem én leszek ezek után. Írjanak köszönő leveleket, abból nem fizetem ki a számláimat. Dolgozom, de csak a legszükségesebbeket fogom megcsinálni, és leülök ahogy mások csinálják. Nincs értékelve, ha jól végzed a munkádat, akkor nagyon sajnálom!! Nem viccelek, és nem csak méregből beszélek. Ez van!
Más. A bácsi, aki kb. 1 hete van a gondjaimra bízva, meghalt. Tudtam, hogy nem éri meg a műszakom végét, 1o percel elötte. Láttam, ahogy szürke lesz, és már dupla adag morfiumot kellett adnom, illetve adnunk. Amúgy, a morfiumot ketten adjuk, az osztályos nővérrel, ketten írjuk alá, és a fő fő faszfej főnök asszony veszi ki az elzárt szoba elzárt szekrényéből, az elzárt kicsi fiókból, annak is az elzárt eldugott aljából. 1oo papírt töltöttünk ki. Mindenki aláírta, pontos idő, körülméyek, stb., 4 óránként ugyanaz a procedúra. Emlékszem New Yorkban, egy néni adagjait az orvos a kezembe nyomta, megmutatta hogy kell beadni, és zutty. Nem volt ekkora felhajtás vele. Bőven maradt is, akár el is adhattam volna, vagy mittudom én! Ehhez képest, lehúztam a klotyón, mert kérdeztem az orvost, mi a teendő, mire azt mondta, nem tudja. Ott hagytam abba, hogy a bácsi mesterséges táplálása, gyomron keresztül, úgy jött ki a száján, ahogy belement. Szaggatta magából a csöveket, én meg hangosan imádkoztam felette, persze magyarul, angolul nem tudok.
Amikor valaki okádni kezd, még a sokat látott, gyakorlott nővérek is kereket oldanak. Én, meg pont vacsora után voltam ,és nagyon csodálkoztam ezen. Mondjuk, nem elöször.
Való igaz, erős gyomrom van, de a 1o docsis ajándékutalványokat, meg a rövidebb fizetést, nem veszi be!
Ja, és még valami. Ahogy kilépek a kapun, mindent otthagyok a falakon belül. A bácsi eszembe sem jutott. Idáig is el kell jutni, no nem volt ez olyan egyszerű, és nem ment egyik napról a másikra. Nem minden kollega képes rá.

8 comments:

  1. nalunk is hasonlo.... tavaly semmi fizetesemeles, az iden 1.2%??!!A kolbaszkeritesemet akarom!!

    ReplyDelete
  2. En is hiaba mondom a csaladnak, nem ertik hogy miert nem telik ra! :)

    ReplyDelete
  3. Az egyik finn cég ilyenkor jégkrém utalványt ad a dolgozóknak, amit a karácsonyi bulin válthatnak be egy darab pálcikás jégkrémre/fagyira. kb 70 cent értékben...

    ReplyDelete
  4. Mi egy egyszeri húsz százalékos kedvezményre jogosító kupont kaptunk-persze értékhatárral és egyéb megkötésekkel, áh, nincs is értelme bosszankodni, droidnak tartják, úgy is kezelik az embert legtöbb helyen.
    Kívánom,legyen legalább néhány órád, amit kedvedre tölthetsz.puszi

    ReplyDelete
  5. Hugicám valami poharat kapott a cégtől 1 darabot, de még mindig jobban járt mint a kolléga aki egy lottószelvény boldog birtokosa lett. Adtak egy esélyt a szerencsének. :D

    K.Ny.

    ReplyDelete