ameriaki vonatkozású bejegyzések

Saturday, December 22, 2012

Karácsonyi bejgli

Géza ötlete elöször almáspite volt. Erre én, hogy nem fogok bolti tésztából pitét sütni, hanem én fogom megcsinálni a tésztát. De, ha már nem kész tésztából akarsz sütni, akkor inkább legyen bejgli. Imádja, de nagyon hizlal szerinte. Nagyon kell vigyáznia, mert ugye egy- két szelet bejglitől oda az aszkéta alakja! Ez olyan, hogy ha lenyel egy cseresznyemagot, kidudorodik a hasa! De, csak bejgli lesz karácsonykor, mert a halászlét majd hozzáképzelem, jó foszlós magyar fehérkenyérrel..., meg a rántott pontyot is.... álom, álom, édes álom!! New Yorkban még csak meg lehet venni a hozzávalókat, de itt még a mák is egy kaland.A ponty íze nem olyan, és csak a zsidó boltokban van, mert az amerikai nem ismeri. De, én tudom hol lehet beszerezni. De, ponytyot itt sehol vidéken. Igaz, tavaly karácsonykor otthon húzogatta a száját, nem ízlett neki. Imádom a halászlevet, hallal és haltejjel. Hát kérem, az most nincsen.











11 comments:

  1. Én kecsegét kaptam az egyik doktorunktól, de most nem vagyok olyan állapotban, hogy méltó módon készítsem el, így majd szilveszterre halasztom - vagy akkor elúszik a szerencsém? Nagyon szép a bejglid. :) Terveztem sütni - halasztva. Előbb gyógyulni kellene. A bejgliről jut eszembe, múltkor kolleganő hozott be és közölte, hogy este sütötte: az alján meg ott voltak a kicsi pontok, amik a nagyüzemileg sütött bejgli sajátossága. :)

    ReplyDelete
  2. Ismerni kell hozzá a kolleganőt... imád a központban lenni és nagyot mondani. :(

    ReplyDelete
  3. No, ezt tényleg én sütöttem. A kolleganő egy kicsit bolond lehet.
    Jobbulást neked!! Ja, mi az a kecsege??

    ReplyDelete
  4. Boldog Karácsonyt Lily! Nagyon szép a bejglid.A kecsege egy nagyon finom Tiszai hal, de már a Dunában is van, és tenyésztik is.

    ReplyDelete
  5. Óóóóóó...., nem tudtam!! Köszi a felvilágosítást. Neked is Boldog Karácsonyt!!!

    ReplyDelete
  6. Szia Lily!
    A bejglid mutogatni kéne a cukrász tanoncoknak, olyan szép lett! Boldog karácsonyt, - a lehetőségekhez mérten,- és nagyon boldog, sikeres, egészségben teljes új évet kívánok Neked! Teljesüljön minden álmod, vágyad! :-)
    Szilvia

    ReplyDelete
  7. Jajj, drága Szilvia nagyon szépen köszönöm, és viszont kívánom!!

    ReplyDelete
  8. Jó kövér bejglik :-D Harcsából nem lenne jó a halászlé? Nagyon finom az is. A ponty itt már nem az igazi, pocsolya íze van a legtöbbnek :-(
    Vagy keress egy jó magyar éttermet :-D Vagy küldünk Neked fagyasztva :-D

    ReplyDelete
  9. Jajj drága Juharlevél!!
    Nincs magyar étterem, de még New York- ban sincs!!

    ReplyDelete