ameriaki vonatkozású bejegyzések

Sunday, December 30, 2012

A fényevő, és a többi

Főztem egy jó kávét, és leültem ide írogatni. Betond beletalált a közepébe a dolgoknak.
Szóval, a fényevő Géza története. Fényevő Géza.., ez úgy hangzik, mint valami mese, de sajnos nem az, ez igaz történet, és ha nem velem történik, el sem hiszem. De, minnél többet mész, annál több furábbnál furcsább dolgot tapasztalsz.
Kb. 2, vagy 3 évvel ezelött közölte velem, ill. hogy pontosabb legyek, nagyelőadást tartott arról, hogy az univerzum részei vagyunk, és az élet a naptól, napból származik itt a mi bolygónkon. Ezzel nem is vitatkozom, hiszen így van ez. De, amikor azt ecsetelte, hogy megfelelő mennyiségű, és minőségű meditálás után, a test el tud jutni egy olyan szintre, ahol nincs szükség más táplálékra, csak a napra, a nap energiájára. Mi van??? Ezen megütköztem, mert nem ismertem még. -igaz most is megütközöm- De, minden flóra, és fauna számára más táplálékra is szükség van, nem "csak" a nap energiájára. Hiába ültetem el a virágot, locsolom, csak szüksége van a földből nyert tápanyagokra, és ha az elfogyott, akkor elkorcsosul, kiszárad, meghal. Hiába van a napon!! Sőt, a nap alkalom adtán meg is öli. Minden élőlénynek éltető eleme a napféy, de más táplálékra is szüksége van. Géza, ezzel nem ért egyet. Akkor, otthagytam, mert aki hülye, azzal kár érvelni, mert hiábavaló. Később mondtam neki ,hogy ha megmutatja, akkor én is utánacsinálom. Említett híres gurukat, akik vizen kívül, semmit nem esznek. Egyről tudok, aki hajlandó volt egy kisérletnek alávetni magát orvos tanukkal, de 15 nap múlva feladta. Persze egészségi állapotára hivatkozva, a kísérlet kudarcba fulladt. Emlékszem, egy otthoni esetre, ahol a pasi éheztette a feleségét, önmagát, és a kisbabájukat. Az asszony, és a gyerek meghalt. Csak az elmebeteg élte túl. Arról tudok, hogy Tibeti buddhista vezetők, amikor jön a halál, akkor nem esznek, csak sürű sós vizet isznak, ami kiszárítja a testet,a szerveket, így könnyebben mumifikálódnak. Nem vitatkoznak, - nem utasítják el, nem hiszik el, hogy túlélik az életet, mint oly sokan,- tudatosan készülnek. Haláluk után, beteszik őket egy vitrin szerű szekrénybe az utókor számára.
Ennyit a féyevésről.
A havi 5oo dolcsi, úgy generálódott, hogy amikor megjöttem, attól fogva, az új élet kezdésétől számítva, minden egyes fillért felírt, amit rám költött. Szerintem az esküvőt, a hindu szertartást, a békebírót, papírok intézését, is és a kaját is, a legkisebb tételig. A Magyarországi utazást,stb. Az autó első részletét, már én fizettem, mert októberben már dolgoztam. Összesen, 12ooo dolcsival tartoztam neki, ebből már 55oo letudva. Nem mű házasság volt, és én mindent megtettem, hogy a kedvében járjak. Az apósom volt a legjobban megütközve a történeten. Sajnos, ez van. Most, tojok rá, de azért hogy béke legyen fizetem az 5oo dolcsit.
Januárban, amikor parazitának nevezett, azt soha nem fogom neki elfelejteni, bármit tehet.Pedig, csak 3 hónapig tanultam, gyorsított eljárásban, mint a gép. Addig voltam itthon. Szavakkal nagyobbat lehet ütni, mint bottal! Mi lesz most 1 évig?
Ezért vagyok annyira rázakkanva, hogy diplomás nővér legyek, mert akkor 4ooo dolcsi lesz a fizum, ami totális szabadságot ad. A házasságomat vele, mint segédápolónő kezdtem, most ápolónő vagyok (Certified Nursing Assistant), és a következő lépcső, a diplomás nővér( Licensed Practical Nurse).
No, hát ennyi a történet dióban. Röhögni kell tudom.

5 comments:

  1. Buék! Köszi a történetet. Háat, volt már jobb is, de van cél elõtted, hajrá.

    A fényevés lényege, de nem is a fényevésé, hanem az egész életé az, hogy tökéletes emberként újjászülessünk, hogy visszatérjünk a paradicsomba, istenünk mellé. A jobbja már foglalt, de a baljára mind odaférünk.
    Tehát a cél újjászületni, reinkarnálódni, vagy átváltozni, mint az undorító gernyó pihekönnyû lepkévé. És lehetõleg minél elõbb, mert a túloldalon minden rózsás, (vagy paradicsomszószos*), és ott nincs betegség és nincs fájdalom.
    A gond az, hogy a földi élet ezt az átváltozást megakadályozza. Az étel, az ital mind visszahúz, ehhez az anyagi világhoz köt.
    Mert minden káros: a klóros víz, a szennyezett levegõ, a gmo gabona, a vegyszerezett saláta, az antibiotikummal nevelt állatok.
    A recept egyszerû: ne egyél semmit, így hamarabb megtisztulsz: a tested a lelkedtõl, a lelked a testedtõl.

    Csak azt sajnálom, hogy nem öröklöd a házat.

    *) a paradicsomban majd minden nap fénypizzát eszünk ;-)

    ReplyDelete
  2. BÚÉK! Egyre inkább úgy gondolom, hogy az ilyen Gézák egy korbácsos dominának örülnének, túl egyszerű nekik a mindennapi boldogság és ők szenvedni akarnak. Azt hiszem ezt nekik meg kellene engedni. :)

    K.Ny.

    ReplyDelete