ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, January 20, 2017

Élvezem, amennyire lehet!

Az az igazság, hogy még a bio óránk nem állt teljesen át, így már 3- kor fent vagyok, mert csak ülve tudok aludni. Lecsúszok alvás közben. Ha, hanyadt fekszem, elviselhetetlen a fájdalom, míg ülve alig érzem. Szóval, nem csak ez az oka, itt több összetevő van. Az én hajnali trópusi madaram, csak nyomja a magáét. Van itt kiskutya, kiscica, egy törpekakas és tyúkja páros. Édesek, házaspár. Kakaska védelmezi tyukocskát. Imádom, az emberközeli dolgokat. Felénk, nagyon steril minden, ezáltal rideg is. Géza is szereti.
Tegnap, valaki ajánlott nekünk egy sportorvost, aki fizikoterápiával is foglalkozik A thai bokszolókat kezeli. Azonnal elmentünk a klinikára ( nem volt könnyű megtalálni, mert egy egész utcaszakasz, edzőtermekből, és thai boksz termekből áll). Persze, nyitott minden, a hőség miatt. Jó szellős.
Megtaláltuk, bementünk, és maga az orvos jött elénk a szokásos buddhista köszöntéssel, mosolygósan. Beírt a naplójába, saját kezűleg. Mondtuk neki, hogy még a jövő héten leszünk itt, aztán Kambodzsa, Bali, és úgy jövúnk vissza, még 3 hétre. Mosolyog, kedves, nem képzeli istennek magát, mint az amerikai orvosok többsége. Ilyen, elképzelhetetlen felénk, hogy az orvos maga jön elénk. Frászt, először időpont az asszisztenssel, aztán jön a nővér, ülsz órákat, az orvost magát nem lãtod, csak 5 percig. A stílusa is inkább lekezelő, mint kedves. (Nem mindeki, a többség) Ezzel az orvossal jók a megérzéseim, persz nem vagyok csalhatatlan. Akikkel a váróban beszélgettünk, német, brit, holland mind agyba- főbe dicsérték. A német fószer, kimondottam miatta jár ide Pattayára. A hollamd fiatalember, body buildinges, kiugrott a válla, inszakadása van, szintén magasztalta. Mindenkinél vállproblémák.
Szóval, megyek, hétfő- csütörtökig. Addig el is mondja, miket kell gyakorolnom Géza segítségével, hogy ne merevedjenek, tapadjanak, sorvadjanak az izmok. Mivel, én is szakmabéli vagyok, persze nem erre vagyok szakosodva, tudom, hogy az izomsorvadás bizony csúnya tud lenni, és már egy pár hét nem használat után jelentkezhet.
Más. Amerikai akcentusunk van, nekem magyar beütéssel, de ezt egy idegen nem veszi észre. Hát, mit mondjak kapjuk Trump miatt az osztást rendesen. Mintha, mi választottuk volna a vöröskėpű idiótát!! Lesz itt szívás rendesen, csak győzzük kapkodni a fejünket. Amúgy, nagyon jól érzem magam, és Géza is, mert még egyetlen epés megjegyzés sem hangzott el a szájából.


2 comments:

  1. Kedves Lily, Remélem, hogy lelkiekben, és fizikailag is megerősödve fogsz majd hazatérni. Használj ki minden kezelést, masszírozást, ami bármit is javíthat lélekben, testedben. Ne hagyd, hogy G tűvel böködjön!:-) És írj mikor a technika engedi, mert én nagyon várom a bejegyzéseid! További jó pihenést, és maradéktalan gyógyulást kívánok!

    ReplyDelete
  2. Jajj, nagyon kedves vagy. Most éppen azon dolgozom, hogy fotókat tudjak betenni a bejegyzéseimhez.

    ReplyDelete