ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, July 13, 2012

Varjak az épület tetején



A halálesetek többsége,(nem tudom miért) du. 6-9- ig szoktak bekövetkezni. Az én vacsi szünetem, 7 és 8 között van. Ebben az időben, általában kint vagyok a kocsiban. Ott vacsizom. Megfigyeltem, hogy egy varjúpár megjelenik az épület tetején, ha közeleg, vagy épp bekövetkezett a halál. Nagyon fura. Először azt hittem csak véletlen egybeesés, a varjúpár ott lakik valahol, és időnként felszállnak a tetőre.  De, az elmúlt 5 napban, 3 ember halt meg, és a varjak akkor jelentek meg, károgva az épület tetején. Vagy, közvetlenül elötte. Nem szállak az épület másik szárnyára, hanem pont arra a szárnyra, ahol a mi részlegünk van. Ha nyugi van, hírük sincs.
2 nappal ezelött, egy bácsi állapota rosszra fordult. A koleganőmmel Angelával álltunk az ágya felett. Azt mondja Angela, - vajon meghal a bácsi ma este?- Erre én, - Mindjárt megmondom,- és kimentem az épület elé, a parkolóba. A varjak ott ültek károgva a háztetőn. Visszamentem, és mondtam Angelának, - Igen, meghal, még a mi műszakunkban.- A bácsi meghalt fél óra alatt. Angela furán nézett rám. Nem részleteztem, nem ismerem annyira, még hülyének néz.
Nagyon érdekes jelenség. Annál is inkább, mert nyáron, ahol lakom, soha nem látok sehol varjakat. Csak télen. Furcsa az egyszer biztos.
Egyébként, a mi részlegünk a Hospice, a végállomás. De, nem így hívják. Vent a neve. A lélegeztetőgépek miatt.

6 comments:

  1. Van halálmadár, nálunk az uhu bagoly az, de a varjak is a halál hírnökei. Azért jobb lesz, ha a kolleganődnek jobban kifejted ezt a varjú dolgot, nehogy félreértsen és még bajba keverjen. Az ördög nem alszik, kényes munkahely a tiéd.

    ReplyDelete
  2. Ma direkt figyeltem, hátha megjelennek. Nem jöttek.

    ReplyDelete
  3. Huhh... ez hátborzongató...
    Jegának tényleg igaza van, ez kényes téma, nehogy magadat keverd bajba.... bár nem egyszerű, mert amúgy meg esetleg dilisnek fognak tartani.
    Pumicica

    ReplyDelete
  4. Most már egészen biztos vagyok benne. A varjaknak, se híre, se hamva!!

    ReplyDelete