ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, January 6, 2012

Na, ezt meg kell irnom,

mert különben megpusztulok!! Ma, bementem a Bankba, a letiltott kártyámat pótolni. Közben, érdeklődtem, mennyi pénz van, a bankszámlámon. (nem irom ki angolul, hátha belenéz a blogomba, számokat sem irok le, inkább kiirom szóval) Persze, ehhez is a jogsi kell, mert annélkül, hiába ismernek, nem adnak ki információt. Hiába vagyunk falun, kisváros, de nekem falu aztán kész. Rendnek köll lenni. 3 bankszámla van a nevemen. Hogy miért, vagy hogy került oda a 3., azt ne kérdezze senki, nem tudom. Illetve, már egy ideje tudom, de elöször azt gondoltam, tévedés. Hát, nem az. Az egyik, a fizetési bankszámlaszám, arra megy a mindenkori fizetésem,(már amikor dolgozom) a másik, a megtakaritási számlaszám. A harmadik is. Mondom a csajszinak, legyen szives, irja ki, egy darab papirra. Állok, és nézem a papirt. Az egyiken van, százhuszonöt dolcsi, a másikon, kettőszáztizennégy dolcsi, és negyvenhét cent. a harmadikon, egy hosszú számsor. Mondom a csajszinak, mi ez? Azt mondja, a megtakaritása asszonyom. Állok, fapofa. Mondom, rendben van. Jobbra el. Nézem a kocsiban, tizenhatezerhétszáztizenhárom dollár, és ötvenhét cent. Amikor, hónapokkal ezelött elém rakta a koleganője azt hittem,valami tévedés. Nem. Nem tévedés. Annyi. Persze, nem szóltam senkinek. No nem én spóroltam össze ennyit, hanem az én drága férjem, amikor engem rátett a számlájára, elfelejtette, hogy ahhoz én is hozzáférhetek. Neki, más bankoknál több számlája is van. Ahhoz nekem, persze semmi közöm. Azt sem tudom, merre mennyi. Amikor megérkeznek a havi kiadásokról a bankból a papirok, erről nincs benne szó!
Szóval, simán ki tudnám venni, ha akarnám!! Lehet, hogy otthon nem tűnik soknak. De itt van értéke az 1 dolcsinak is, kézpénzben, nagyon sok pénz. Szerintem, azt hiszi, hogy nem tudom kivenni. Simán ki tudom pucolni a számlát. Illetve ki tudnám. Hagynék a számlán, 10 dolcsit, hogy ne szünjön meg a számla, és csak 1 hónap után jönne rá, hogy nem csak én pucoltam el, de a számla is üres. Esküszöm, jó kedvem lett tőle! Amikor hazaértem, széttéptem a papirt, kidobtam, a szemetet kivittem a kukába. Ráirtam, a kis összegeket egy másik cédulára. Hallagtok erről, mint a sir.
A lakás ragyog, lángosom isteni lett! Izlett neki otthon.
Ja, amúgy most tündéri, és barátkozik, meg kedves, figyelmes! Én is egy földreszállt angyal vagyok, épp szárnyaim nincsenek, bocsánat vannak, csak nem látszanak. Szerencsére az ördög szarvaim sem. Ráfésültem a hajamat!! Óriááásiii a harmónia, és a szeretet, csak úgy sugárzik szana, meg szét! Teljes idilli a kép, és csodás pár vagyunk, halleluja.... :S

1 comment:

  1. XD nem bírom abbahagyni az olvasást annyira jókat írsz XD. Üdv Andi

    ReplyDelete