ameriaki vonatkozású bejegyzések

Monday, April 2, 2012

Jelentem,

van hirünk a nagyvilágban. Most éppen hirhedtek, nem hiresek. Alapból nem foglalok állást nyilvánosan a politikai nézeteimről. Mindenesetre képben vagyok, és bizony nagyon keserű amit látok. Gyurcsány öszödi beszéde ehhez képest kismiska volt. Ami most megy, az mindent felülir. Magyarország, nagyon rossz  gatyában van, és ez a folyamat a rendszerváltás után óta tart. A világ, elfordul az országtól, nem csak az EU.  Erről  is van véleményem, de arkább nem irok.
Eddig, arról hallottam, hogy okos a mi nemzetünk, tele Nóbel dijassal. Igaz, nem otthon tudtak kiteljesedni. A diplomások, orvosok, biokémikusok, "nagy agyak" elhagyják az országot. Sem kutatásra,  a megélhetésre nincs pénz. A mezőgazdaságot tönkretették. A saját zsebüket tömő politikusok vezetik az országot, akik annak idején a régi rendszerben tanultak, és egy petákot nem fizettek tandijat. A fiatalok is mennek világnak. Nincs mit csodálkozni rajta. Csak az tud érvényesülni, aki lop, csal, hazudik, más tollával ékeskedik.
Egyszerű példa. Pénteken, a munkahelyemen a főnök asszony humorosan megjegyzi, hogy milyen jó nekünk, mi egyszerűen vásárolhatunk Phd- t. Neked már van? Jó, lenne, mert akkorcsak különbözeti vizsgát kell tenned, és mint orvos praktizálhatsz. Hahahaha......, de vicces! Nem találtam viccesnek.
A magyar  hozzászólásokban olvastam, hogyaszondja, " Aki külföldön él, az ne szóljon bele, mert semmi köze hozzá!!" Hoppáré! Csakhogy egy rakás hiteltelen ember vezeti az országot, akivel senki nem áll szóba, legfeljebb gyarmati szinten.
Amerika is rossz gatyában van, ahhoz képest amilyenben volt! Most, nem 50 évvel van elöbb, csak 30- al.  DE, itt vagyok én példának. Meg tudnék élni a saját lábamon a fizetésemből. Na, ne tessék képzelni, hogy közös kasszán vagyunk, nem vagyunk. Egyedül, lakbért nem kell fizetnem.
Ne tessék félreérteni, nem kérkedni akarok. Nagyon boldog lennék, ha otthon is ugyanez lenne a helyzet.
Én, itt is balos liberális vagyok!!
Lehet köpködni, de ez ami otthon megy minden kritikán aluli.

4 comments:

  1. Tudjuk ezt Lily, de az biztos, hogy kívülről jobban látni a bajt, mert mi benne vagyunk és az erdőtől nem látjuk a fát. Most, azt szajkozzák, hogy vissza kell állítani az előző kormány alatt elvesztett jó hírünket. Nem is értem, azt hiszik, hogy a nép süket és vak.

    ReplyDelete
  2. Jobb volt a megiteles az elozo kormany alatt.

    ReplyDelete
  3. Nem tudom, én látom az erdőtől a fát! sőt, a bőrömön is érzem! Nem beszélve a pénztárcámról. (ld. vasárnapi postom) Az előző kormány sem volt szent, ámde a megítélésünk az utóbbi két évben hirtelen zuhant és mélyrepülésben tartja magát. Nem véletlenül!!

    ReplyDelete
  4. Egy biztos, repül a kő, repül a kő...., ki tudja hol áll meg!

    ReplyDelete