ameriaki vonatkozású bejegyzések

Monday, December 23, 2013

Történt, hogy

szünet elötti utolsó napon, állok a főiskola főnővérével (oktató) egy bácsi szobájában, éppen azon ügyködöm, hogy szegény meg tudjon szabadulni jó 3/4 liter pisitől, ami iszonyúan nyomja a hólyagját. A prosztata megnagyobbodás miatt, nem tud szegény pislantani, csak ha megkatéterezzük. Fel a cső a végén sikosító, bácsika vegyen mély levegőt, megy a cucc befelé, steril eljárással.
Szép, és jó. Azt mondja, Jen, a főnővér, hogy találkoztam Carollal, aki szintén ott dolgozik, ahol te dolgoztál. Ó mondom igen, ha tlálkozol vele, add át neki az üdvözletem. Én, közben ügyködöm. Erre a főnővér, hogy Carol meséte, hogy valakit lefordítottál az ágyról, valaki lefotózta, és ezért kirúgtak. Mi van? Érzem, megy fel bennem a pumpa. Állok a katéterrel, bácsiból dől a pisi a tartályba. Bácsika észnél van, és hallgatja a beszélgetést. Jen időzítése jó. Ekkora pofátlanságot, és parasztságot! Mondom neki, és te ezt elhitted?? Szemen szedett hazugság!! Először is, ha lefordul egy tehetetlen beteg az ágyról, derékmagasságból, akkor az vagy ott helyben meghal, vagy ha nem, akkor engem visznek a rendőrök, de nem csak hogy visznek, lecsuknak. Másodszor, az anyuka készített valóban egy fotót, de azon nem látszik, hogy a földön van a beteg, hanem az ágyon fekszik, csak az oldalára van fordítva. Valóban kirúgtak, de ezt főleg azért tették, mert tudták, hogy úgyis elmegyek, és rövidrezárták a dolgot. Legközelebb, beviszem neki az ajánlóleveleket, és a köszönő leveleket, amiket postán küldtek, a kiváló munkámért. De, amikor fizetésemelést kellett adni, nem siettek vele!! Amúgy, emmiatt a beteg miatt, mentem be, kedden, és pénteken 2o perccel elöbb, hogy a délutáni műszakban ne legyen veszekedés, ki mikor kerül sorra a fürdetéssel, és ezt nekem senki nem fizette ki!! A kedves kollegák hozzámállása igencsak megváltozott, miután felvettek egy államilag támogatott főiskolára. Jen, néz, bácsika néz, látom szegény megkönnyebbült arcát, megszabadult a nyomástól. Én, a bácsival foglalkozom.
Jen újra megszólal, de azt tudod ugye, hogy mint kezdő diplomás nővér, sehol nem fogsz állást kapni. Mi van?? Erre már csak annyit mondtam, hogy az legyen az én gondom. Gondoltam magamban, ezt a dilettáns fasz, rosszindulatú nőt! Persze, ezt egy beteg feje felett kell megbeszélni, nem beszélve arról, hogy az állam fizeti a tandíjat, ami nem kevés, hogy aztán ne tudjunk elhelyezkedni. Fasza! (Különben, főiskolánként változó, 13- 25 ezer dolcsi között van a tandíj ára.) Okos vagy, gondoltam magamban. Magyarra fordítva, ömlött belőle a rosszindulat, egy halálra rémült beteg elött. Ha, vége a szünetnek, bemegyek a professzorhoz, és beszámolok neki erről az egészről. Elejétől a végéig. Jó, hogy már nem úgy jön vissza a pletyka, hogy megöltem valakit! Főleg, hogy a professzor úr 2 hete mondta, hogy Jen- ben semmiképp ne bízzunk meg.  A nővérszobában, szünetben, nézegeti a mentes ásványvizes palackomat. Ez már sok volt, és beszóltam, hogy nem vodka van benne, víz. No, erre már nem szólt semmit. Résen kell lennem vele.
Más. Téli szünet van, sokat kell tanulnom, de most karácsony elött, semmit nem fogok csinálni, csak pihenni. Illetve, jönnek vendégek, és ma sütöttem 7 rúd bejglit. A férjem kiborult, hogy miért csináltam ilyen sokat. Holnap, vendégek jönnek, Pennsylvana-ból a húg, és a fia. Imádják a bejglit. A papa, New Yorkba megy 27- én, ő is visz magával. Erre a férj, hogy miért visz magával, (amúgy az öccse) amikor ők soha semmit nem adtak nekünk! És akkor mi van?? Nem adtak, nem adtak! Attól majd visz a papa és kész.










Mindenkinek Kivánok Boldog, Békés Karácsonyt, aki olvas, és azoknak is, akik nem.






5 comments:

  1. Drága szívem, ilyen rosszindulatú emberek sajnos mindenütt akadnak, de szerintem ezt már tapasztaltad a világ más táján is. Ne foglalkozz vele, Te csak tanulj, és légy diplomás nővér, és lesz munkád is, mert ügyes vagy! :)
    A bácsinak javasolnék egy TURP műtétet, ha minden rendben van, megoldaná a vizeletrekedését. :) Nálunk már rég várólistán lenne, és két hét múlva meg is műtenék. :)
    Boldog ünnepeket kívánok! (Levél is megy, csak még nincs elég időm. )

    ReplyDelete
  2. Sajnos vannak emberek akiket a rosszindulat éltet. Nehéz, szinte lehetetlen átlépni/nézni rajtuk, de muszáj, saját békénkért. (Nem szeretem én sem, ha magyarázkodni, védekezni kell.)
    Legyen békés, örömteli karácsonyi ünneped neked/nektek is!
    Én is szoktam sütit adni ajándékba, szerintem szép gesztus! :)

    ReplyDelete
  3. A bácsika régen meg lenne műtve, de nem eyezett bele a műtétbe, így marad a napi többszöri kateterezés.

    ReplyDelete