ameriaki vonatkozású bejegyzések

Monday, April 1, 2013

Tűz, és élmény helyett

Pénteken történt, hogy füstszag volt a Rehaben. Ami ugye nálunk veszélyesebb, mint máshol. Sok beteg ember fekszik, és sokan magatehetetlenül. Nem is igazán füstszag, hanem égett gumiszag. Az egyik takarító fiú észlelte a füstöt, a konyha személyzetének a pihenőjében.
Nosza, kihívták a tűzoltókat. Innen, Hockessin-ből jöttek ki nagy erőkkel, ez a legközelebbi Tűzoltóság.
Na, gondoltam magamban, jó csomó jópasit fogok látni, egyrakáson!! Ahogy, New York városában hozzá voltam szokva. Mindent a szemnek, nem vagyok vak! 5 Ladder kocsival jöttek, és voltak vagy 2o-an.
Csalódásom nagy volt. Hatalmas példányok voltak, de amolyan igazi "vörösnyakú parasztgyerek" redneck volt mindegyik, nagy sörhassal. (most itt, meg kell jegyeznem, hogy csak a külcsínyt vettem górcső alá, mert ebben az esetben csak az számít) A szerelés rajtuk szokásosan szexi, mert az ugye az adott.
No, nem találták a tűz okát, végigjárták az épületet, és elvonultak.
Kisvártatva, újabb osztag érkezett, még több kocsival, és még több tűzoltóval. Ezúttal, Newark-ból, és Pike Creek- ből. A 3o tűzoltóból, egyik sem ütötte meg a mércét!! Ezek is mind redneck- ek voltak, ugyancsak nagy sörhassal, és buta arccal. A 19o centis magasság alap, de ez a "jópasisághoz" kevés. Sőt, most volt közöttük, egy nő is. A nő, inkább pasi volt, akkora jattossal, hogy péklapátnak elment. Ilyen nőket, az oroszoknál lehet látni! Ők sem találtak semmit, és elmentek.
Viccet félretéve, amióta itt lakom, egyetlen jókülsejű pasit nem láttam!!
Legalább szemet gyönyörködtető élményben lehetett volna részem, mint Bronx- ban annak idején!! Másfél óra leforgása alatt, láttam 5o tűzoltót, és egyetlen egy sem volt klasszikus jópasi, hogy fel tudjak kiáltani, hogy pl. - Anyám!! Add el a házat!!! -, vagy csettintsek a nyelvemmel, - Édes Jó istenem!! Be szíípek, ezek a legíínyek! -
Hiába no!!  Vidéken vagyunk!! A legjobb pasi, az én férjem. A maga szótlan- sótlan- férfiatlan formájában.
Szerettem volna, egy húsvéti locsolást jópasikból való gárdától, de elmaradt. Ez van!









4 comments:

  1. Emlékszem, anno írtad, ott volt közelben a tűzoltó állomás. :) Kár, hogy itt nincsenek, a szemet is kell táplálni néha. :))
    De irigylem a 17 fokot tőled! Itt meg holnap megint eső, megint nem mehetek bicajjal. :(

    ReplyDelete
  2. Igen ám, de elfogyott a jóidő. Mire a papával hazaértem, és egy kicsit bogarászni akartam volna a kertben, beborult, és szeles lett!!

    ReplyDelete
  3. Igen, Bronx- ban egytől egyig, kizárólag jópasik voltak, akár 2o, akár a parancsnok, aki jó 5o-es jó pasi volt.

    ReplyDelete