ameriaki vonatkozású bejegyzések

Sunday, April 14, 2013

Történet a féltékenységről

Előre bocsátom,  minden hasonlóság valós személyekhez csak a véletlen műve! Fikció, amit az agyam szült. Punk tum...... 

Szóval, adott egy értelmes nő,  Kati, aki végzett pszihológus, életviteli magánéleti tanácsadó, vezet egy sikeres vállalkozást ebben a témában, szakértőként is nyilatkozott már  a tv- ben, de leginkább a saját magánéletével kapcsolatban volt előtérben, az utóbbi 1-2 évben. Nem utolsó sorban értelmes, okos, és szép is. Ügyes, lendületes, kitűnő háziasszony, jótékonykodik, dolgozik, jótékonykodik, egyedül nevelte a fiát. Amiket mond, annak van értelme eleje, közepe, vége. Tehát összeszedett. Ismerem őt kb. 16 éve. Nem voltunk sülve- főve együtt, de egy kellemes ember.
Van egy másik nő,  Ildikó.  Vannak rendezvények, ahol sok szép lány van, és valamikor ő lett a legszebb. Közismert lett a médiában, műsorokat vezetett, nagyon szép volt, ezáltal nyomták őt orrba-szájba, sikereket ért el a szépsége által.
Ildikónak volt egy kapcsolata egy pasival,  Nagy Bélával. Nagy Béla, magasrangú pasi volt. Miután leszerelt, nyugdíjba vonult, csinált egy jótékonysági alapítványt, jó futott a szekere. Ildikó úgy érezte révbe ért. Feleség nem lett, de boldogan éltek. Született egy kislányuk, majd elváltak útjaik.  Nem Kati miatt váltak el útjaik. Amíg Nagy Bélának jól ment addig bőségesen támogatta Ildikót, és közös kislányukat. Nagy autó, külföldön bevásárlás, drága lakás. Mittudom én, mi. Ildikó közben összeszűrte a leveket Nagy Béla ismerőseivel, anyagi megfontolásból. Hiszen, semmit nem csinált, így bevétele sem volt!
Nagy Béla alapítványa, amit sok más emberrek együtt hozott létre, bajba került, és ezáltal Nagy Béla is.
Nagy Bélát letartóztatták, majd kiengedték. Ekközben megismerkedett Katival, össze is költöztek, és el is jegyezték egymást. Hatalmas szerelem.Itt, vége is lehetett volna a történetnek, de nem.
Ildikó, aki nem olyan okos, mint amilyen szép "volt", nem tetszett, hogy az apanage drasztikusan lecsökkent. Döfködni kezdte nyilvánosan Nagy Bélát, és Katit. Erre ők, vissza. Minden nyilvános nyilatkozat, Nagy Béla nevével kezdődött. A gyereket, nem engedte Bélához, és Katihoz. Ment a herce- hurca nyilvánosan a bulvár sajtóban is, ezen csámcsogtak.  A Facebook oldalakon is. Adok- kapok minden szinten, és mindenhol. Láthatja a gyereket, nem láthatja a gyereket. Aztán láthatta a gyereket, de mit mondott a gyerek, és miért mondta? Veszélyes Ildikó viselkedése, a gyereknevelése körül. Majd kiderült, hogy mégsem veszélyes, stb., stb.
Nagy Bélának megint  be kellett vonulnia, majd Katival össze is házasodtak a börtönben. Nagy Bélát kiengedték házi őrizetbe. Elszabadult a pokol, feljelentések mentek ide- oda. Ildikó feljelentéseit rendre elutasította a bíróság. Aztán, egy időre úgy látszott, megnyugszanak a kedélyek. Kati visszavonta a feljelentéseket. Megkérdezte egy ismert riporter Ildikót, hogy miért olyan fontos neki Nagy Béla, hiszen kivonult az életükből minden szinten. Erre a kérdésre Ildikó nem tudott hirtelen vélaszolni, de a néző pontosan tudta a választ. Az apanázs miatt. De, Nagy Bélának egy fillérje nem maradt hivatlosan. (az igazságot, nem tudjuk meg soha) Hangosan azt mondta, hogy az apja a gyereknek, és neki apára van szüksége. Khmmm.... Konkrétan Ildikóról nem sok jót lehet elmondani. A média kevés érdeklődést mutat iránta, és nem is nagyon csinál konkrétan semmit.
Nagy Bélának, újra be kellett vonulnia. Kati, a feleség várja Nagy Béla szabadulását, hűségesen. Itt, pont is lehetne a történet végén. Nagy Bélának ebben a helyzetben nagyobb szüksége van Katira, mint fordítva.
A nem túl okos Ildikó, megint tett egy kijelentést a Facebookon Katira. Kati erre megint ugrott, és újra feljelentette Ildikót. Ez így megy a végtelenségig.....
Kati, egy okos nő. Erre miért van szükség?? Miért nem veszi elő az okos ítélőképességét, és egyszerűen les%/ja, hogy miket hord össze Ildikó?? Ennek, csak így lehetne véget vetni. A baj ott van, hogy mindkét fél féltékeny, még a múltra is! Túl komolyan veszik saját magukat! Ki, mit mondott, miért mondta, hogy mondta?? Kész őrület! Ildikó rajongói tábora, meg sajnálja szegényt. Jajj.......
Igen, a történetnek az a tanulsága, hogy olyan felesleges foglalkozni azzal, hogy ki- mit mond ránk!! Ez az ő dolga, és nem a mienk. Mi tudjuk, milyenek vagyunk, és hogyan élünk. Minden nő, (a szépek is) jól vésse az agyába, hogy nem kell rátámaszkodni egy pasira, mert lötyögős a deszka. Magunknak kell megteremteni a dolgokat, hogy ha baj van sírjunk, (persze, hogy sírjunk) de ne annyira, hogy a talaj kicsússzon a lábunk alól. Ja, és még valami, tudhat valamit ez a Nagy Béla, ránézésre meg nem mondanád !! :) Persze, találkoztunk már ilyennel!!



3 comments:

  1. Az számomra is talány, hogy ez az Ildikó miből él (talán azért kellenek a feljelentések, hogy a média foglalkozzon vele és ezért ugye leesik pár forint?), de hogy bárgyú, az biztos! Béla meg télleg tudhat valamit, mert ránézésre...( Ezt Kati biztosan el tudná mondani. )
    Még jó, hogy csak fikció a történet! :)

    ReplyDelete
  2. Aztán felvetődik itt egy másik gondolat is, hogy pl., hogy adhat nekem valaki életviteli tanácsot, ha a saját életében harcol valakivel, feljelentgeti, foglalkozik olyan dolgokkal, amihez tulajdonképpen semmi köze?? Értem itt a másik gyereknevelése, stb. :(

    ReplyDelete