ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, April 19, 2013

A bostoni tragédia margójára

Az utóbbi napok eseményei kissé mefeküdte a gyomromat. Kezdve a szörnyű robbantásokkal, részletezni, most itt nem is akarom, mert mindenki értesült róla, mi és hogyan történt. Én, inkább az itteni közhangulatot szeretném kommentálni. Az összes televíziós csatorna, ezzel volt érthetően elfoglalva. A térfigyelő kamerák, és a fotók- videók alapján, hamar beazonosították a gyanusítottakat is.   Nem kis meglepetésemre, csecsen származású fiatal testvérekről van szó. Akik 1o éve élnek ebben az országban. Fényes jövő állt elöttük, az idősebb mérnök, a fiatalabb, orvostanhallgató. Kítűnő sportolók, jó tanulók. Ez az ország lehetőséget, fényes jövőt, otthont adott nekik. Iszlám vallásúak, hát istenem, legyenek. Vannak kollegák is, akik iszlám vallásúak. Ezzel nem is lenne semmi baj.
Ahogy, végigkövettem az egész rémes történetet, fel nem foghatom, hogy 2 értelmes tanult embert, mi tesz rémmé??  Mi a motiváció?? Nagyon meglepett, de nem csak engem.
 A tv-ben, felhívták a figyelmét minden bostoninak, hogy senki ne hagyja el a házát, ne menjen dolgozni, az üzletek sem voltak nyitva. Az amerikai, egy nagyon büszke fajta. Szó szerint szellemvárossá vált Boston. Csak rendőri alakulatokat lehetett látni az utcákon. Házról- házra járva becsöngettek mindenhova, végigjártak mindent. Aztán tegnapra virradóra, jött a hír, hogy loptak egy autót, és kiraboltak egy üzletet, majd az idősebb testvért lelötték. A fiatalabb elmenekült egy autóval, majd kiszállt, és elszaladt. Az összes tv csatorna, mindent félretéve, erről tudósított. Se helyi hír, se reklám, se műsor. "Manhunt", "Embervadászat", ez volt a neve az akciónak, ami nem mozi volt, hanem éles, egyenes közvetítés. A munkahelyemen minden szobában megy a tv. Különböző szakértők, FBI, CIA, BPD (Boston Police department), Nemzeti Gárda, mindenki. A gyanusítottak, Ameriában élő rokonai, Canadában élő nagynéni, Oroszországban élő papa, nagybácsi, barátok, iskolatársak. Aztán jött a hír ma este, hogy a fiatalabb, meghúzta magát valakinek a kertjében egy csónakon. A tulaj, vércseppeket, eldobált véres ruhadarabokat látott a kertjében, és a nyomok a ponyvával letakart csónakhoz vezettek. Azonnal hívta a 911- et. Persze lezárták a környéket, és elfogták a súlyosan sebesült fiút.
Nem értem. Ha, beledöglök sem értem!  Hétfőn, miután felrobbantották a bombákat, ilyen iszonyatot  képesek voltak elkövetni, akkor miért nem hagyták el a várost?? Akkor még el lehetett hagyni a várost, mások is megtették. Gondolták, hogy nem fognak rájönni, hogy ki tette??? Ennyi kamerával mindenütt?? Ennyi fotóval?? Videófelvétellel?? Szinte mindegyiken ott vannak!! Egyiken még hátizsákkal, a másikon már annélkül!! Annyi a bizonyíték ellenük, hogy nem is kell tárgyalni.
Miért tették?? Ha, nem érezték jól magukat itt, miért nem mentek haza??
A másik, amit nem értek, és végtelen szomorúsággal tölt el. Az az, hogy a bostoniak utcabált rendeztek az elfogás után!! Spontán népünnepély tört ki, kitódultak az utcára ünnepelni, hogy győzött az igazság, éljen a haza!! A szakértők 3 percen keresztül azt taglalták, hogy ki lesz végezve, a pokolra lesz küldve, de még elötte feltesznek neki néhány kérdést.  Szerintem, már akkor ott voltak a pokolban, azóta hogy egyáltalán megszületett az agyukban ez a rettenet. A munkahelyemen is üdvrivalgás tört ki.
El van felejtve, mi történt hétfőn?? Egy horror! Itt, nem takarták ki a szörnyűségeket. Élesben, egy az egyben láttam a leszakadt lábakat, a vérben ázó fekvő embereket. Nekem nem volt ünnepelni való érzésem, hogy levadásztak egy 19 éves fiút, és a testvérét.
Az igazi bűnösök, azok, akik kimosták az agyukat! Ezek a fiúk is csak áldozatok. Extrém iszlám idióta rémeket csináltak belőlük. Ne tessék félreérteni, igen mindenkinek fizetnie kell azért, amit tesz. Minen akcióra van reakció. Minden ami túlzás, káros. Ez az ország különösen érzékeny a terrorizmusra.
Szomorú vagyok, szomorú a családokért, szomorú a halottakért, azokért akik emmiatt elvesztették a karjukat- lábaikat. Szomorú, az egész, úgy ahogy van!! Az értelmét hiába keresem, nem találom. Jó lenne, ha ez a fiú választ tudna adni ezekre a kérdésekre.







1 comment:

  1. Anyunak egy ismerőse pont abban az utcában lakik, ahol keresték és elfogták a srácot. Az ablakból fotózta az eseményeket. Szomorú nagyon ez az egész :-(

    ReplyDelete