ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, April 13, 2012

Azt hittem,

ilyen naiv vagyok, hogy az ostobaságot már nem lehet fokozni. De, lehet. 2 fő hiányzik az osztályról. Erre átirányitottak egy csajszit a 2. emeletről. Megcsináltam a beosztást, azt is én csinálom már, mert 2 fontos koleganő hiányzik. Az egyik beteg, a másik szabin van. Kérdezem, mindenki egyetért- e a beosztással? Megyek, lemásolom hogy mindenkinek legyen. Érkezik egy új beteg is, azt is én fogom átvenni. Minden rendben? Ok. Megyek a folyosón, az első körútra, kinek mit kell készitenem, mi nincs a szobában, ki van rossz "gatyában", értekezek az osztályos nővérrel. Jövök vissza, erre a csajszit látom értekezni a fönővérrel Reginával. Felháborodva meséli neki, hogy nem igazság, mert nekem 7 emberem van, neki 8. Igenám, de igyekeztem úgy megcsinálni a beosztást, ismerve a betegeket, hogy ő a könnyű eseteket kapja. Erre, mondom neki, cseréljünk. Szivesen cserélek. Ami nem igaz, mert akkor az lesz, hogy mindkét csoportot nekem kell ellátni! Nem ismeri a viszonyokat, a betegeket. A teljes ellátást igénylő betegeknél, akik nem mellesleg 100 kg felett vannak, nagyon kell vigyázni az emelgetéssel a, Hoya lifttel, meg a forgatásnál 1000 cső lóg belőlük, gépekre vannak kötve. Ezt, Regina a főnővér nagyon jól tudja. A válasz, Szó sem lehet róla. Judy koleganő odaugrik, és elkezdi szapulni az új csajszit. 2 fekete szapulja egymást, az oké.
 -Te hülye afrikai picsa! Most jöttél, és büdös a munka? - sziszegte. Elállt a lélegzetem. Egyetlen szót sem szóltam. Judy csak mondta a magáét.
- Lily 2 hónapja van itt, és szó nélkül viszi a legnehezebb csoportot. Nagyon ritkán kér segitséget. Erre te idejössz, és az első dolgod, hogy mész panaszkodni!- csak mosolyogtam magamban. Egyetlen szó nélkül hagytam. Megfordultam, és mentem dolgomra. Gondoltam magamban, Megint manipulálod az embereket. Mással végezteted a vitát. Aztán, arra gondoltam hogy nem a stilusom odaállni, emelt hangon veszekedni. Bizonygatni, hogy de igy, meg úgy! Ez, egy csapatmunka, ha valaki elakad, segitünk, mint ahogy nekem is segitettek. Judy rágta a fülemet, hogy nekem nem is vér folyik az ereimben. Nem találtam fontosnak, hogy felvilágositsam, nem igy van! Elvégezted helyettem, a piszkos munkát!
Egész este, a csaj szinte semmit nem csinált. Illetve, ült a tv szobában, és a neten lógott. Én, erről semmit nem tudtam, mert dolgoztam.
Este 11, a meló vége. Judy felemeli a telót, és felszól Reginának. Elmeséli, hogy a csajszi a neten lóg, és a beteg hiába nyomja a csengőt. A csajszi, meg  ül az ágon, és vágja maga alatt a fát, annélkül, hogy tudna róla!
Más. Esküszöm sajnálom a férjemet, hogy ekkora sinistra penis infortunatus. Be van zárva a saját korlátai közé!  Hú, "de komoly pasi vagyok" állapot iszonyú lehet! Merev, mint a 2 hetes kutyaszar! Ki van zárva, hogy jól érzi magát! Vigyázz hé, mert úgy maradsz!
Ja, és egy kedves olvasótól kaptam egy privát levelet, aminek nagyon örültem. Hogy kerültem ide? Hát, Grönlandnál balra fordult a gép. Azt hiszem, hogy igy volt. Kalandosan no.

5 comments:

  1. Jaj, de jót röhögtem. :) Meséltem már, hogy annak idején úgy tanultam meg latinul, hogy melyik a bal és a jobb oldal, hogy az egyik orvosunk megtanított erre: penis sinister in felix :)) Azóta tudom, a bal oldal az l.s., l.sin. :)
    (a sógorom Félix... hát elég penis sinister in felix :))))

    ReplyDelete
  2. Igen van valami benne, hogy az afrikaiak valamint a Haiti-ből jöttek első helyen állnak a munkakerülésben, vannak nekem is ilyen tapasztalataim. De azért én nem merném ezt így megmondani egy afrikainak, ahogy a Judy megmondta, főleg itt, Kanadában nem.
    Ezt a latin mondást nem ismertem, de lejegyzem:)Sosem tudni mikor lesz szükség rá:)

    ReplyDelete
  3. ezek a kolléganők.....hajrá mama kitartást! :)

    ReplyDelete
  4. elkezdtem én is blogot csinálni , jelenleg sajnos nincs időm rá de majd igyekszem két nyelven írni :) http://kornera.blogspot.com/

    ReplyDelete