ameriaki vonatkozású bejegyzések

Wednesday, June 20, 2018

Vakáció, kirúgás, egyebek

Megérkezett a lányom, isteni volt vele a lét. A puszta lét. 2 hétig, egyetlen percig nem voltunk külön. 3 éve nem láttam, mert ő a Kanári - szigeteken lakik, én meg ugye NYC- ben. Sehogy nem tudtuk összehozni a találkozót, szabadságot. Én, voltam otthon, ő is, de mindíg különböző időpontokban. Anyukám, a jövő hónapban lesz 93 éves, és én hazamegyek/ gyünk 2 évente meglátogatni. Persze a család többi tagját is, de ő az aki nagyon összetartja a családot, és ki tudja meddig láthatjuk még. Ő azért közelebb van, mint én. Járt már itt nálam, de régen. Isteni volt, minden pillanat, a fiatalsága, a lendülete, a lelkes természete. Valahogy, a megszokott dolgokat is másképp láttam. Jó volt.
Úgy volt az eredeti terv, hogy jún.1- 1o-ig, vagyok szabadságon, 11.- én megyek dolgozni. Ő addig elvan egyedül, és pénteken jövök haza, és kikisérem a repülőtérre16.-án. Atlanitic City-ben üldögélünk, erre jön egy telefon, hogy kirúgtak. Egyik szemem sírt, a másik nevetett.
Történt hogy, a Central Parkban ült mellettünk két muszlim nő. Kendőben, hosszú szoknyában. Ez a banya, meg bámulta őket. Erre az egyik azt mondja neki, mi a faszt bámulsz. Úgy kellett röhögnöm, hogy majd leestem a padról. Zsidó létére abszolút rasszista. Itt, nincs laca- faca, magánzó vagyok, mehetek a pi**ba. Éreztem, hogy valami nem kerek, mert a drága kolleganő vágja hónapok óta a fát alattam, betart. Majd, 1 évig jó voltam, most beérett a piszkálás, mert mertem neki szólni, hogy innen a világ végéről képes vagyok vasárnap pontosan beérni, ő erre képtelen volt pénteken, ami hétköznap. Péntek reggel, mindíg halál idegesen jelent meg. Most, lemértem, mert ott volt dolgom a környéken, ahol lakik, pontosan 22 perc alatt ér be Manhattanbe. Mire méltóztatott beérni, én végeztem helyette a munkáját. A nő, aki jött helyettem, az azt mondta, hogy nincs az a pénz, amiért ő maradna.  Szarban voltak. Engem akartak visszahívni, amíg nem találnak mást. Lófaszt! Elegem volt a gonoszságából, a rasszizmusából, a kicsinyes piszkatúrából, a magyar gyűlöletéből, mindenki győlöletéből.  Itt a pont. Pontosan szarok rá. Így, legalább együtt lehettem a lányommal 2 teljes hétig! Hurrá!
 Már van másik munkám, hétfőn kezdek.
Más. Itthon rendezkedek, megint jön egy telefon. Ki lettem választva random, a NY állam által, hogy 1o.ooo dolcsit kapok, mert rendes adófizető vagyok, stb., stb. Nem kell visszafizetni, mert ez azoknak jár, akik nem bőnözők, és pontos adófizetők.  Hallgatom, ad egy másik számot, hogy hívjam fel, mert ott mondják meg a további teendőket. Ahogy beszélek vele, azonnal rákerestem a neten, hogy van- e ilyen. Becsapás, nincs ilyen! Egyre kifinomultabb eszközökkel próbálnak a pénzedhez jutni. Rácsaptam a telefont, amikor arról kezdett beszélni, hogy most ad egy kódot, amit regisztrálnom kell, és ennek az ára, 2oo dolcsi. Mi van?? Komplett hülyének néznek. Semmi sincs ingyen, főleg itt nem!!
Jelentettem is őket, persze az álnevüket tudtam megadni csak.

Más. Itt van a lakótársam, nevezzük Sanyinak a fia, aki még életében egy szalmaszálat nem tett keresztbe 3o éves. A "szerelme"nevezzük Katinak is dolgozik, majd hazajön, és a barátjának a fiát is ki kell szolgálnia. Semmit nem pakol el, a tányérja az asztalon marad, a poharai mindenütt. A szemetet sem viszi ki. Megissza a sörüket, egyebeket. Semmit nem vásárol, az pénzbe kerül. Erre szól Sanyinak Kati, hogy ez így nem mehet tovább, mert nem vagyok hajlandó takarítani, mosni, főzni, eltartani. Főleg, hogy pénzben pókerezik. Fasza! Olyan ordítozás volt itt vasárnap este, hogy mindkét fülembe ordíttattam a zenét, mert nekem ezt nem kell hallgatnom. Kati írt egy sms-t, hogy segítsek venni neki egy repülőjegyet haza akar menni decemberben. Nem tudom mi lesz, mert az én szobámat akarják a fiúnak odaadni, aminek én nem örülök, mert én fizetem a lakás lakbérének a felét. Dolgozni fogok, 5 napot nem leszek itthon. Itt lesz here Herald augusztus végéig. A másik, hogy a privát szférámba nem szivesen engedek senkit. Egyszer- egyszer megengedtem, de most rendszer lesz belőle. Kati, meg Sanyi ki fognak békülni. A hideg futkos a hátamon, ha egy pasi kioktatja a nőt, mit kioktatja kiordítja, vagy ritkábban fordítva, hogy mit kell csinálnia. Soha többet!! A hátam közepére nem kellene!
Azt hiszem, hogy Kanárira költözöm 4.5 év múlva.

2 comments: