ameriaki vonatkozású bejegyzések

Sunday, July 1, 2018

Furcsaságok

Megfigyeltem, ill. hülyeség nem tudom nem észrevenni, hogy azon kívül a hosszú perióduson kívül, amíg Delaware- ben laktam, és persze sokat dolgoztam közben is NYC- ben, ne ismétlődnének periódusosan a dolgok. Mintha, valamiféle spirálban lennék.
Amikor, betettem Amerikába a lábam, akkor Borough Parkban, Brooklyn- ban kezdtem a pályafutásomat. 2 hétig, mint takarítónő dolgoztam, 3 családnál. Addig bírtam ott a létet. Haszid zsidó családoknál, rettenetes, mintha 3oo évvel visszaugrottál volna az időben. Szellemi szinvonalat is beleértve. Nyomasztó volt. Aztán, amikor Delaware államban férjhez mentem, megint visszakerültem, oda mint idősgondozó. Queensben is, dolgoztam, 67 Ave, évekkel később.
Nem sokáig bírtam, vissza Delaware, egy gyorstalpalón segédápoló lettem. Aztán, Manhattanben dolgoztam, periódusosan megint 2 helyen. Utána a főiskola, és diplomás nővérként, már kórházi gyakorlattal, megint visszakerültem Manhattanbe. 3 helyen dolgoztam, 6 utcán belül, Esat Side, 65, 68, 72. Persze, közben évek teltek el. Most megint Queens 67 Ave. Semmi összefüggés a közvetítők között. Nagyon furcsa!
Csak úgy mellékesen, ebben a Városban, 5 Borough van, ill. kerület, Manhattan, Queens, Broolklyn, Bronx, Staten Island. 8.5 millió ember lakik. Egyszerűen, nem értem, hogy miért kerülök mindíg tőlem teljesen függetlenül ugyanazokra a környékekre??? Van valami dolgom?? Nem fejeztem be valamit?


1 comment: