ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, May 1, 2015

Mióta készülök írni,

de most itt az ideje. Komolyan nem volt energiám, még időm, csak lett volna. Az év eleje kalandosra sikeredett, de annak is megvolt az oka. Géza, úgy látom átértékelte a dolgokat. Más lett a hozzáállás. Alapvetően, én nem változtam. Semmi nem változott alapjaiban. Ő tett lépéseket, ami azt engedi feltételezni, így már pár hónap elteltével, hogy tartós.  Azt hiszem, ez a legjobb szó rá.
Közben nagyon mozgalmas volt az élet. Jelntkeztem sima nővérnek, egy rakás helyre, mert hiányzott még 1 államvizsgám. Sehova nem kellettem ebben az államban. Illetve, ez így nem is igaz, mert ahova én kellettem volna, oda nem akartam menni. Kicsi állam ez hiába.
Nosza, nekiálltam tanulni, és 2 államban is letettem  vizsgákat. Most, hivatalosan diplomás nővér vagyok, 2 államban, (sajnos le kellett tenni a vizsát New York- ban is) és csak magán alakalmazásban vagyok hajlandó működni. Értem ez alatt, egyetlen embert ápolok az otthonában (nem összetévesztendő, a házi ápolással) Erre szakosodott munkaközvetítők vannak.  Itt, gyógyszerezek, infúziót kötök be, mesterséges táplálás, sebellátás. Vannak emberek, akik megengedhetik maguknak, hogy szakképzett nővér üljön az ágya mellett. Kórházi körülmények között, de otthon. Feltételek kemények, fizetés jó. Teljes átvilágítás, még Gézát is leinformálták, kicsoda -micsoda. A felelőség nagy, de itt csak 1 emberrel kell foglalkozni, nem 28- al, mint egy kórházban, ahol megy az üvöltözés, furkálódás, piszkálódás, marha nagy nyomás. Erre én, alkalmatlan vagyok. Olvastam a Fórumokat, köszönöm szépen, nem akarom, hogy bepereljenek, és elvegyék a Licensemet, stb., stb.
4 napot Manhattan-ben, 3 napot itthon, a madárcsicsergéses kertes otthonomban. Ennél, nem is lehetne ideálisabb!! Busszal jövök- megyek, mert nem tudok hol parkolni, és kényelmesebb is.
Csináltam én ezt néhány évvel ezelött, már az ingázást. Kevesebb fizetéssel. Akkoriban, kocsival jártam, és bizony izgultam, hogy Conney Islandon, reggelre meg van- é az autóm??
2 óra alatt ott a busz. Jókat lehet olvasni közben. Tudom, hogy Philadelphia, és Baltimore közelebb van, de egyiket sem szeretem, nem is ismerem úgy, mint New Yorkot. 
Imádom Manhattant, és ez a nyugi- őrület pont jó ötvözet számomra. Gézával sem túl sokat, sem túl keveset. Valami olyasmi, mint az adok is, meg nem is, hozok is, meg nem is, vagyok is, meg nem is!
Pont jó ez így.
Aztán annyi minden történt közben, le is akrtam írni, de mivel készültm a vizsgákra, és elkiabálni sem akartam, így megvártam, mi az eredmény. Papa elöltözött, és 3 szinten egyedül vagyunk. Manhattanbe, de még meghívást az ifjabb fívér Gézától, nem kaptam. Khmmmm... Kórházigazgató úr!! Hahahahahaha..............................!! De, ez nem csak nekem szól, a család többi tagja sem!! Hiányzik az öreg nagyon!
Azt hiszem, hogy most jól vagyok. Nagyon jól.
Fotóra katt, és kijön nagyban. 





2 comments:

  1. Nagyon örülök Lily, hogy révbe jutottál. Kívánom, hogy maradjon minden így, ahogy most van.

    ReplyDelete