ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, April 18, 2014

Nehéz napok, nehéz döntések


Régen írtam, és ennek oka van. Nem tudok, nem tudtam írni a gondjaimról- bajaimról. Pedig dokumentálnom kell, mert adott esetben fel is tudom használni. Mondjuk a bíróságon, ha válásra kerül a sor.
Pontosan 2.5 évvel ezelött, 3-an ültünk a kocsiban, (após, Géza, én) amikor azt tárgyaltuk, hogy tovább kell tanulnom, met a nővérség az okés, de lehetnék diplomás nővér is. Lehetnék válaszoltam, de csak nappalin végezhető, (ez a konkrét főiskola) és ki fog engem eltartani, mert Géza biztosan nem. Ez az iskola "ingyenes", ami azt jelenti, hogy be kellett fizetnem 9oo dolcsi illetéket. A többi iskola 13.ooo- 25.ooo dolcsi körül mozog. Könnyebb bekerülni a fizetősbe, persze a végén ugyanúgy le kell vizsgázni. Az itteni legnagyobb kórházban, ahol időpontot kell kérni. A kórház oktatási centrumában, ahol sorakoznak a computerek egymás mellett. 5ooo kérdésből a masina kiválaszt 2oo- at, és azt kell teljesítened 8o%- ra. Ha, nem sikerül, akkor még egy esélyt kapsz több hónappal később.
Szóval, ott tartottam, hogy ki tart el engem, 12 hónapon át, amíg az iskola tart? Az autóm részleteit is fizetnem kell, telefonszámla, enni is kell valamit, stb. , stb. Géza közölte, hogy ő. Erre én, nevetni kezdtem, mert ez abszurdnak tűnt. A gyorstalpaló nővérképző a főiskolán 3 hónapig tartott, és azt hallgattam, hogy egy parazita vagyok, mert a nyakán élek. Nem ez volt a megállapodás.
Most, januárban, kaptam tőle egy számlát emilen. Nem reagáltam rá, mert minden hó elején, hisztériázik, amikor a megállapodott minimum összeget, rá kell tenni a számlámra. Amíg nővérként dolgoztam, ezt megelőzően, akkor havi 5oo dolcsit törlesztettem neki. Ezért, hó végére, nem maradt sok. 7. 5oo dolcsit fizettem ki neki. Közben, ő volt nyaralni 2 alkalommal is. Közölte, hogy velem tarthatsz, ha van rá pénzed! Aranyos nem??
Most ott tartunk, hogy kaptam tőle még egy számlát 2 hete, aminek nem örültem. Április elején. Az iskola, júliusig tart. Aztán, haza kell mennem, mert fogorvos, anyukám 89 éves. Látni szeretném, megölelni, a lányom is akkor időzítette a hazautazást. Őt sem láttam régen, nem él ő sem Magyarországon. Amikor elkezdődött az iskola, azt mondta, ha levizsgáztál, hazamegyünk együtt. Télen volt Budapesten, és nem volt az igazi.
Szóval, ezen kiakadt, hogy én Budapestre akarok menni. Családi megbeszélést hívott össze. Papa, Géza, és én ültünk a nappaiban, és eszembe jutott egy film jelenet, amikor krízisben lévő család kupaktanácsot tart, ahol mindenki jelen van, és az beszél, akinek a kezében van az "igazmondó párna" Röhögnöm kellett, persze részben az idegtől is. Írt, egy nagyon részletes számlát, kinyomtatta 3 példányban. A számla, 2oo9- től kezdődik, amikor még nem is voltam itt. A hivatalos papírok beadásától kezdve, az utólsó joghurtig, minden, minden benne van! A számla végén, van egy kitétel, hogy apróságokat nem számol fel. Most tessék jól figyelni. Ház részleteinek fizetése, a kertész, az internet, szemét elszállítás, fűtés, ház körüli javítások, stb. Még jó, hogy nem írta oda, hogy lakbér.
Ezek után, mindenkinek a kezébe nyomott egy- egy példányt a számláról. Hozzá kell tennem, hogy az iskola 2 hónappal később kezdődött. 2 éves iskolát, 1 év alatt zavarják le, minimális költséggel, ráadásul, július 1 helyett, augusztus 26- án kezdődött. 2 hónappal csúszott. A 2 hónapot végig dolgoztam. Nem tartott el!! Férj, és feleség vagyunk.
A múlt héten, megjelent a vagyon megoszási papírral, mielött házasságot kötöttünk, írt egy papírt, hogy a háza, házasság elött a tulajdonában volt, és semmi közöm nincs hozzá. Ezt a Bank trezorban tartotta, azok között az ékszerek között, amiket a családtól kaptam. Soha nem láttam őket többet!! Ezt a papírt most kihozta, és alig akarta odaadni. A papír közjegyző által hitelesítve van! Mondom, Géza! Itt van rajta a dombor pecsét, nézd meg!! Nem, elmentünk megint hitelesíttetni azt a papírt, ami már hitelesíttetve volt. A csaj, tett rá egy pecsétet, de véletlenül fordítva, erre mondom én, tudja mit?? Tegyen rá még egy pecsétet, vagy a legjobb, ha minden oldalra tesz egy- egy pecsétet. Tett rá, így most 2 közjegyző hitelesítette, a papírt. 3 pecsét van rajta!!
Normális??
Úgy felidegesítettem magam, hogy másnap írtam egy 75%- os tesztet, ami gyakorlatilag bukás.
Nem maradok vele, mert kibírhatatlan. Tovább megyek, egyetlen petákot nem fog látni tőlem. A papa maga is belátta, hogy nem normális a fia. Egy családban, ez nem normális!!
Ha, én ezzekkel a számlákkal elmegyek a válóperes bíróságra, ki fogják nevetni!! Nem kell nekem a háza, meg semmi nem kell. Hagyjon engem békén! Ez már annyira tönkrement, hogy nem hozható helyre.3 comments:

 1. Végre! kérdés, hogy ki hitelezi meg neked a suli végét. Biztos vagyok benne, hogy utána simán találsz jó állást.

  B

  ReplyDelete
 2. :( látom neked sem habos a torta

  nem is tudom, hogy írjam, hogy ne érts félre, ide hozzád azért szerettem jönni, mert egyfajta lelki kielégülést éreztem (bocsánat, de pici irigységet is a bátorságért) hogy igen! így is lehet élni.
  Most sajnálom hogy visszaköszön: mégis mindenkinek megvan a maga keresztje.
  Kívánom neked,hogy sikerüljön jól kijönni ebből a történetből és sikeres legyen a folytatás.
  Úgy szeretnék még töltekezni itt nálad és ..... irigykedni! :)


  ReplyDelete
 3. A suli végét, az após hitelezi meg. Neki vissza is fogom fizetni. Tovább megyek innen, mert nem szeretem ezt az államot. Valószínű Texas-ba megyek.

  ReplyDelete