ameriaki vonatkozású bejegyzések

Thursday, January 9, 2014

Diliház Amerikában

Tegnap, a főiskoláról hazafelé benézek a külső tükör, belső tükör, nem látok senkit. Sávot váltok, és egy fiatalember belémszalad. Nem nagy a kár, de én vagyok a hunyó. Holtsáv ide, holtsáv oda. Nem láttam. Meghúzta az oldalamat, de a kár nem nagy, de a biztosítóm azt mondja, én vagyok a hunyó. Az én autóm 3 éves, az ő autója 18. Egy pick up truck. A rendőrnek mutatja a srác a kárát, de az csak nem látja. Azt mondta neki, hogy ő itt olyan nagy kárt nem lát. Sőt, mert egy 18 éves kocsin vannak horpadások, itt- ott amott. Az enyém, eddig úgy nézett ki, mint egy új.  Géza természetesen kiborult, megint egy ok a feszkóra.
Más. 1 hónapig, a diliházban leszünk, a zártosztályon. Ezt, tegnap tudtuk meg, nem örültem neki, félek tőlük, kiszámíthatatlanok. Ma volt az első nap. Egy 2 méteres diplomás pasi nővér az előtérben tartott instrukciót, mit hogy kell csinálni, és mit nem. Semmi nem lehet nálunk, se kulcs, se toll, se sztetoszkóp, se könyv, jegyzetfüzet, se kávé. Fegyvernek minősül. Az egyik lány haja fel volt tornyozva a feje tetejére, annak szólt, hogy holnap ne így jöjjön, valamint lógó fülbevaló, nyaklánc, sál mellőzése. Itt, nem a test beteg, hanem az agy. Hátat fordítani nem lehet, szobába bemenni, nem lehet. ZÁRTOSZTÁLY nagy betűkkel. Sok az AIDS- es elmebeteg. Harapásokra vigyázni, megmutatták mit kell csinálni, ha megtámadnak. Láttuk a dühöngőt is! Ott, egy ágy van csak, szíjakkal, ablak nincs. Igyekeztem, nem pofákat vágni. Lehangoló, lélekölő, kopár, a tv szobában semmi, székek, és egy tv, ami plexi üveggel van körülvéve. Az ablakokon sürű szövésű acélrács. Egy szegényes bolt, ami inkább egy szoba, 3 féle szappannal, és 2 féle samponnal. A nővérpult, szintén plexi üveggel van védve. A gyógyszert, egy kis ablakon adják ki. Aki látta a Száll a kakukk fészkére című filmet, ez olyan. Belecsöppentem a moziba. 2 méteres ápoló személyzet, főleg pasik, állandó kulcscsörgés. 4 részleg van, nők, férfiak, külön, gyilkosok, dühöngő őrültek. Őket, nem a börtönbe viszik, hanem ide. Drogok által okozott elmebaj, nők, férfiak, itt is külön főleg fiatalok. Sok a nemi erőszakoló elmebeteg. Kulcs mindenhova. A személyzeti WC - hez is, ha pisilni kell, kikísér valaki. Kamerák tömkelege! 187o óta, ez az intézmény az elmegyogyó Delaware államban. Megvan a régi épület, de ott már nincsenek betegek, csak adminisztráció, a földszinten, a többi üresen áll. Köré építettek földszintes épületeket. Nem kell díszlet a horror mozihoz! Én, kész vagyok. Ez úgy kell nekem, mint a hátbavágás!! Jajj, neeee..... Mi szükség van erre?? Ismerkedés a pszihiátriával. Azért, én elméletileg jobban szeretem.
Ma, még nem találkoztunk velük, ma csak önvédelmi oktatás folyt. Komolyan mondom...., nem hiszem el, hogy öreg fejjel nekem erre szükségem van!! Hogyan kerüljük el a kézfogást, és hogyan fogjuk menekülőre, ha baj van. Semmiképp ne fordítsunk hátat. Azt is közölték, hogy ne vegyük személyes sértésnek a verbális, és fizikai támadást, mert nem a személynek szól, hanem valakire emlékeztetjük, vagy ilyen kedve van.
A francnak van ehhez kedve! No, ez az év jól kezdődik......... Nemsokára én is beköltözöm a stiglinckertbe!


4 comments: