ameriaki vonatkozású bejegyzések

Friday, October 29, 2010

IWIW-es csalás a neten

A trükkös weboldal azt ígéri, némi ingyenreklám bevállalása ellenében olyan programot tölthetünk le, ami megmutatja, kik nézték meg adatlapunkat. Az ígéret azonban hamis, a letöltőoldal üres, ellenben a leírt metódussal egy piramisjáték önkéntelen reklámhordozóivá válik, aki bedől a csalásnak.

A profilt megtekintő ismerősök és ismeretlenek listázását ígéri a legfrissebb internetes átverés. A kiötlője csupán arra kéri az olvasókat, hogy osszák meg minél több ismerősükkel az oldalt, mert a felhasználók követése csak így működhet. A szöveg szerint az iWiW nem kínál ilyen szolgáltatást, ám egy külön program telepítésével elérhető a funkció.

Forrás: [origo]
Sem az egyszerű pénzkereset, sem az iWiW-es alkalmazás nem igaz

Jelenleg több mint hetvenen engedelmeskedtek a felszólításnak A bejegyzés szerzője egy képernyőképet is mellékel a nagyobb hihetőség kedvéért, ám azon csupán egy Windows Mobile-on futó böngésző látható, amiben az iWiW mobilos változata van megnyitva.

A profilt megtekintő felhasználókat listázó szoftver természetesen nem létezik. A letöltést ígérő link egy a rendszer túlterheltségére hivatkozó oldalra vezet csupán. A lap csupán arra szolgál, hogy a rajta elhelyezett egyszerű pénzkeresetet reklámozó hirdetést minél többen megnézzék. A hirdetés a bloggazda saját kódjával van beillesztve az oldalba, így a regisztrálók után ő valóban kaphat jutalmat.

No comments:

Post a Comment