ameriaki vonatkozású bejegyzések

Wednesday, December 28, 2016

USA biztosítóról, az orvosokról, és más egyéb nyalánkságokról.

3. December 27. hajnali 5.
Reggel 8 óta hívogattam az úgynevezett biztosítót Fidelist. (igen, vannak bizonyos áthallások) 2 órás zenehallgatás után, végre tudok emberi hanggal beszélni, és kérem azon orvosok listáját, akik a vállra specializálódtak, orthopéd sebészek, esetleg sportorvosok, és a Fideliszes biztosítást elfogadják.
A vonal másik felén, a fiatalember készséggel áll rendelkezésemre. írom a listát, neveket, telefonszámokat, stb. hívogatom sorra, az egyik sima háziorvos, Dr -el kezdődik a neve, de semmi köze a sebészethez. A másik, térd, ill. csípőre van specializálódva, jaaaaa és nem mellékesen, Fidelis biztosítást nem fogad el! A harmadik, nem kapcsolható, a negyedik nem is orvos, az 5. szabadságon van. Hívom őket újra, ezúttal, egy kisasszony 2 óra múlva, (esküszöm, nem túlzok) közli, hogy természetesen, azonnal rendelkzésemre áll. nézi a listát, újabb nevek, orvosok, akiknek semmi közük a vállműtétekhez. Erre Géza veszi a kezébe az ügyet, ugye az ész a háznál. Ő ugyanígy jár. A komoly, csili- villi Székházas biztosítónak, nincs egy lsitája, amit az ügyfeleknek ajánlani tud. NINCS!
USA, XXI.század. Géza, istentelenül leteremti, de ettől még orvos nincs. A karom, vállam, iszonyatosan néz ki, feldagadva, lüktet fáj. Nagyon fáj. A másik, hogy amikor elöször az Emergency- n voltunk, akkor egy bizonyos Voss nevezetű, ortopéd sebész, aki végülis visszatette a vállamat a helyére, egyszerűen, hazudott. Azonnal meg kellett volna műteni a vállamat, de ő kiadta az összes röntgen felvételt, CT-t, hazaküldtek. Azt mondta, hogy a privát praxisában keressük fel. A többinek, meg azt mondta, hogy mi azt mondtuk, hogy utazunk, és majd Thaiföldön lesz megműtve a vállam. Ezért küldött el bennünket. Nem igaz! Beszélgettünk róla, hogy ha minden kötél szakad,  akkor mégis ott műtik meg, de ez nem ér rá. Közben kiderült, hogy a műtét, 35.ooo- 4o.ooo ezer dolcsiba kerül. Ha, az Eergency-n műtenek, 5o dolcsi, mert az Emergency- n, minden biztosítót elfogadnak. A faszi busás hasznot akart húzni a nyomoromból.  Este, már nagyon fájt, és újra be az Emergency-re. Ott, megint kiütöttek, (IV fájdalom csillapító) vért vettek, megnézték a vérnyomásom, lázat mértek. Vital Sign, ez a mánia! Mindenütt, és mindenkor. Megnézte a pedal pulsot, a cartoid pulse-ot, a radial pulse-ot, mondom, minden működik, a vállam van eltörve!! Fáj, betojok. Anyád! Megint haza. Egy lépéssel sem előre.
Ma, megint telefonálgatni fogok, ugyan a család tele orvosokkal, de a szaros Fidelis-t sehol nem fogadják el. Nagyon elegánsak, és mind pszihológus, tele vannak orthopéd ismerőssel, de a biztosításom, nem kell NYC-ben. Itt, Delaware államban, nem fogadják el, mert ismeretlen.
Aztán, eszembe jutott este a szakácsnő barátnője, akinek csípőprotézist építettek be, nem régen. Nosza felhívom, hogy adja meg az orvosa telefonszámát. Fillért nem fizetett a műtétért,  neki is Fidelis biztosítása van. Az sem jó, ha sokat várunk vele, mert meggyógyul, ahogy tud, és nyomi maradok. Akkor meg nem tudok dolgozni.
Visszahív a szakácsnő barátnője, hogy ugyan, miért nem vagyok talpraesett? Amikor megtörtént a baleset, mentőt kellett volna hívni, úgy csinálni, mintha nem lennék magamnál már meg lennék műtve. Aznap este, még lázam is volt. Hallottam ilyesmiről, de eszemben nem volt színészkedni. Azt sem tudtam, hogy törés van. Mintha, illegális bevándorló lennék. Az sem segít, ha 1 hónap múlva adnak időpontot.
Nem tudom, hogy mi lesz. Azt álmodtam, hogy fekszem a kórházban, egy kis manó néni, amikor múlik a fájdalom, mindíg rácsap a karomra egy bottal. Visszanézték a kamerán, hogy mi történik, és tényleg. Erre felébrdtem. Teljes zsibbadás, az egész karomban, inkább felkeltem.
Kinyitom a laptopot, és a nővérem üzenete ott áll, hogy meghalt a férje. Nem hiszem el, mi jöhet még??? Ritka egy jó ember volt! Karácsonykor, még semmi baja nem volt. Nyugodjék békében.



  

3 comments:

  1. Jajjj szegénykém! :( Nagyon hamar kellene az a sebész... :( Sikerült vele beszélni? Részvétem a sógorod miatt! (Hivatlan)

    ReplyDelete
  2. Gyere majd ha már túl leszel rajta, nagyon drukkolok,hogy minden jól menjen, és sikerüljön!

    ReplyDelete