ameriaki vonatkozású bejegyzések

Thursday, January 10, 2013

A stressz magasfoka

A srác, aki most végzett a főiskolán, -és már mint diplomás nővér dolgozik-  nálunk helyettesített tegnap este. Na, gondoltam  kikérdezem teszt ügyben, hogy megy, mi lesz, stb. Azt mondja ne aggódj mert te egy okos csajszi vagy, rizsa. Azt mondja, lesz egy kis angol, beugratós kérdésekkel, lesz egy kis matek, és lesz egy kis tudomány. Mi van??? Milyen tudomány? Azt mondja biológia. Mi a pék fasza?? Biolóóógia??? Igen aszongya. Nekem, ezt eddig miért nem mondta senki?? A bánatos hossszzzzúúú fütty!!!!! A bús, büdös erre meg arra. Egész éjjel alig aludtam, és azon filóztam, hogy ebbe fogom beletörni a fogamat! Azon spekuláltam, hogy valamikor a múlt század elején, vagy még jóval elötte, - igen a nagy honfoglaló után- jó voltam biológiából, de ki a rosseb emlékszik már arra???? Jó. Az első lépcsőfokon, tavaly tanultunk biológiát, talán abból meg tudok élni a teszten, meg a gyakorlatból, de egyre idegesebb vagyok! 15. - e meg mindjárt a nyakamon! Ráadásul a csajszi akinél a tesztre való jelentkezési lapot voltam kitölteni, és persze illetéket  kellett fizetni  azt mondta, hogy nehezítettek a teszten!! A büdös francba, annak idején, nekem itt kellett volna maradnom, ahhelyett, hogy haza mentem!  Itt, most a 9o- es évek elejéről beszélek! De, kár ezen rágódni, mert már elmúlt.
Hát, nem tudom, de ha a fene fenét is eszik, nekem ezt meg KELL ugranom! Előre fuss kianyám, csak előre, és tök mindegy mit vetsz be a siker érdekében, de azt jól csináld az anyád úr istenit!!
Mellesleg, errefelé tombol az influenza járvány. Hiába vagyok beoltva, maszkban kell dolgoznunk, azt nagyon útálom. Ja, és tavasz van kőkeményen. Elzártam a fűtést, mert nem tudok aludni, ha melegem van. Igaz, amúgy is nehezen. Aztán az jutott eszembe, hogy vajon most hányan spekulálnak éjnek idején, ezen- azon, kinek éppen mi fáj, hol vérzik.
Most jut eszembe, megnézem a lottót, lehet, hogy nem is kell annyira izgulnom. Akkor ráérek teszteket írogatni. Jó multkorában, a tv- ben láttam egy 83 éves nénit, aki a Harward- on épp átvette a diplomáját.  Ott dobálta talárban a kalapját, a huszonévesekkel.

7 comments:

  1. Szivbol kivanom hogy sikeruljon a felveteli vizsgad!

    ReplyDelete
  2. Nyolcvan éves korodig azért nem hiszem, hogy várnod kell a diplomával. Ne felejtsd, hogy a hazai oktatás(főleg a te idődben még) magasabb színvonalú volt, mint a mai amerikai, és ők a helyi színvonalat veszik figyelembe. Szerintem nem kell félned. Hozzánk is közelít az influenza, én nem oltatom magam, de megúsztam eddig minden évben. Hagyma, vagy fokhagyma evés hetente kétszer, 1000 mg c vitamin naponta, és egy zöldség keverék: 4 cékla lereszelve négy almával, nyakon öntve két citrom levével és 4 kanál mézzel. Ezt be a hűtőbe és naponta néhány kanállal enni belőle.

    ReplyDelete
  3. Ez jól hangzik, meg is csinálom, minden hozzávaló megvan itthon is, nem kell megvnni Az oktatásról annyit, hogy magam is meglepődtem tavaly, hogy milyen komoly matek volt a felvételi teszten. Köszönöm Jega!

    ReplyDelete
  4. Szia Lily,
    Holnapra "kéz és lábtörést" és egy "talicskányit" kívánok Neked! Nyugi, szerintem is simán megugrod, és irány előre!
    Szilvia

    ReplyDelete
  5. gondolok rád. minden okés lesz. cecile.

    ReplyDelete