ameriaki vonatkozású bejegyzések

Thursday, May 3, 2012

Eutanázia



Nem tudom, hogy ehhez kell- e még valamit hozzátenni. Én, azért vagyok jó a szakmámban, mert minnél kevesebb szenvedést szeretnék ezeknek az embereknek. Sokszor, a családon múlik, hogy elengedjék őket, de nem teszik. Valamiféle csodában hisznek. Elég lenne, csak annyit mondani, hogy kapcsolják le a gépeket. A hozzátartozó azonban nem teszi meg. A szobában lévő feliratok azt sugallják, hogy a hozzátartozók, feleség, anya, gyerek, stb., hisz benne, hogy egyszercsak leszáll isten, és felkel a beteg. Családot alapit, férjhez megy, hazamegy, és a térdére ülteti az unokáit. Ki- ki, éppen a korának megfelelően. Nem tudom, ki ez a Puzsér, de teljes mértékben egyet értek vele.

9 comments:

  1. Ez egy nagyon kényes téma. Ebből látszik, hogy a saját testünket is a rendszer uralja, kötelesek vagyunk életben maradni, szolgálni... mindvégig.
    Nem dönthetünk még súlyos esetekben sem, sem magunk, sem a közeli hozzátartozónk felől. Kivéve az egyetlen mai elfogadott választ adhatjuk: élni köteles !

    ReplyDelete
  2. A háziállataink, kutyáink, macskáink esetében magától értetődőnek tartjuk, hogy nem hagyjuk őket szenvedni.

    ReplyDelete
  3. Puzsér minden szavával egyetértek. Nincs jogunk a mindenkori technika segítségével hosszú szenvedésre ítélni embertársunkat. Akik ezt másként gondolják, azoknak ajánlom, hogy cseréljenek életet csak egy hétre a szenvedővel, biztosan megváltozik a véleményük.

    ReplyDelete
  4. az eutanázia elutasítása álszent és önző dolog szerintem. és ott van mögötte az, ami egyébként is mindenféle egyéb esetek 90%-ban, hogy nem azért segítünk/adunk valamit (csak vagy elsősorban), mert a másiknak jó, hanem mert nekünk jó. S nem azt adjuk sokszor, amire tényleg szüksége lenne, hanem amire szerintünk szüksége lenne. Ez egyébként nagyfokú tiszteletlenség, a másik önállóságának semmibevétele is. Ezek vagyunk, ha valaki igazán őszinte. sajnos. Tök jó film szerintem a Belső tenger (Javier Bardem a főszereplő) ebben a témában. Meg az Oly sokáig szerettelek (bár az nem elsősorban erről szól, de része), na az nagyon cifra, mert ott nem szeretne meghalni az, akit a halálba segítenek-ezen azért lenne mit gondolkodni, micsoda kétség lehet, hogy csak az van "hogy jobban tudod mint ő", vagy tényleg jól cselekszel. Durva na.
    Talán az egyetlen dolog az eutanáziával kapcsolatban, ami ellenérv lehet, hogy visszaélések lehetnek ezáltal. De nyilván ez nem lehet elegendő ellenérv.

    ReplyDelete
  5. Péntekkének adnék egy "lájkot", ha lenne ilyen. Szívemből szólt. És a téma is jó, ha lesz időm (lesz?) írok róla.

    ReplyDelete
  6. Hát ez nehéz téma. Tőlem is nagy lájk Péntekkének.

    ReplyDelete
  7. Bizony nagy lájk Péntekke! Köszönjük!

    ReplyDelete
  8. köszi, arik vagytok, bár okosságok puffogtatásáért nem kell a szomszédba mennem, mi? Sajnos tudni mi az optimális és aztán megcselekedni két különböző dolog. Mármint nálam. Evvan. Sose kerüljek olyan helyzetbe, hogy ilyesmiről kelljen döntenem!

    ReplyDelete
  9. Azt gondolom, hogy ezzel mindannyian igy vagyunk!

    ReplyDelete