ameriaki vonatkozású bejegyzések

Tuesday, March 13, 2012

Mindenem fáj,

beteg vagyok. Taknyom- nyálam egybefolyik, a hangom elment, köhögök. Csúnyán, mélyen. Hőemelkedésem van. A hátam elviselhetetlenül fáj. Világos számomra, miért kaptam azonnal állást ennél a cégnél. Az emberek váltják egymást naponta. Ha, a folyosón egy ember hiányzik, pusztulunk meg!! Egyszerűen, nem tehetem meg, hogy nem megyek be. Kockáztatom vele, hogy kirúgnak, próbaidőn vagyok. Itt rugdossák az embereket, mint a rohadt szilvákat! Most rúgtak ki, egy nagyon jó munkaerőt, egy fiatalembert. Gőzöm sincs róla miért?? Akárhova jelentkezem máshova, 1 év gyakorlat a minimum. Szóba nem állnak velem annélkül. Sem álmos idősek otthonában, sehol. Az egyetlen hely, ahol felvesznek, az a Christiana kórház, de ott most nincs felvétel!! A diliházban sincs, állami kórházat el lehet felejteni. Avval kell gazdálkodni, ami van. Tehát, a bányában dolgozom, már a viz vereget, ha bemegyek!! Ha, nem fájna semmim, akkor azt mondanám, jól van, ezt a kis időt, 1 évet ki lehet birni fél lábon is! De, fájdalomcsillapitóval dolgozom, és a fogamat összeszoritva! Neheziti a dolgot, hogy az utánunk következő műszak, éjjel 11.- 7.- ig, akiknek nem sok dolguk akad, bennünket kritizálnak. Mr. XY- t tisztába tettem 10.35- kor. Állitották, hogy 11- kor, teljesen vizes volt a pelenkája. Nem kizárt, Mr. XY-ra jellemző, hogy kicseréled és kb. 10 perc múlva, újra cserélheted!! Miért nincs rajta texas katéter? Nem tudom. Talány. Rátettem, de mire este bementem, levették. Pedig ez a fajta, nem okoz gyulladást, és száraz a beteg!! Az is egy talány, hogy az utánunk következő műszak, miért megy be?? Nem azért, hogy dolgozzon??
Van egy olyan érzésem, hogy egy szép napon, a mentők fognak elvinni a munkahelyemről!! Steven kér egy pohár jeget, megérkezem vele, majd zsebkendőt kér, majd 2 törölközőt. Hiába kérdezem meg, hozhatok- e még valamit?? Akkor, még nem tudja. Szivat!! No, nem direkt, hanem akkor jut eszébe! A néni, aki nem tudja hol van, dementiás. A kocsi kulcsait keresi, a táskáját, és amikor megjövök a tálcával, amin a vacsorája van, megkérdezi, én főztem-e?? Igen, mondom most főztem. Ez nem is baj, mert hozzá tartozik. De, amikor a riasztó percenként csenget be, mert feláll a tolókocsiból, az már egy kicsit macerás. Tudom, hogy ő az, de én meg éppen egyensúlyozom a magatehetetlen beteget az oldalán egy másik szobában, mert teszem alá a pelenkát. Közben, azon jár az agyam, el ne essen, mert megint eltörik a lába.
A legnagyobb baj, hogy igaz, hogy csak 8 órát dolgozom, de a többi időt ennek a kiheverésével töltöm el. Ráadásul, beteg vagyok!!
Ja, majd elfelejtettem. Egy betegem meghalt reggelre. A szomszédjának azt mondták, hogy kórházba vitték. Szegény nagyon rossz állapotban volt. Ezek nem viselnek meg, mert nem is viselhetnek meg! A halál, hozzátartozik az élethez. 53 éves volt. Nyugodjék békében.


12 comments:

  1. Akár a mi osztályunkról is írhattad volna. :( Itt is hasonló a helyzet, a munkaerőt nem nézik semmibe, és fillérekért dolgoztatják. Nem volt ember, aki ne lett volna beteg, és mindenki dolgozott betegen, mert mi mást tehetne. :(
    Neked jobbulást Lilykém!

    ReplyDelete
  2. Köszönöm Motyika!! Elképzelésem nincs, hogy fogok kitartani!!

    ReplyDelete
  3. Nekem van Lily, úgy ahogy eddig is kibírtál már sok mindent. A nátha elmúlik, az idő meg telik. Jön a jó idő és jobban fogod érezni magad. Szedj vitaminokat, és aludj eleget. Egy év nem nagy idő, gyorsan fog eltelni.

    ReplyDelete
  4. Elég nehéz lehet. :( De vagy te olyan stramm, hogy menni fog! Próbálj eleget lazítani.
    Gyógyulj!

    ReplyDelete
  5. Jobbulást!
    Kortyolgass egy kis hagymateát. :)

    ReplyDelete
  6. Gyerekek!! Köszönöm, az eggyüttérzést.
    Jega drága! Kibirom, ha addig nem basznak ki, vagy nem nyomorodok le, vagy nem találok másik melót!! :))

    ReplyDelete
  7. Remélem már jobban vagy:)
    Hú, a munkád az nagyon nehéz lehet. Én ezt nem bírnám csinálni. A lelki oldala miatt. Úgyhogy minden elismerésem a tiéd. Aztán kitartás!

    ReplyDelete
  8. Nem veheted a lelkedre, mert tönkremész! Et még csak nem is én találtam ki!! Amúgy kő kemény fizikai munka, ami nagy felelőséggel jár! (Lily)

    ReplyDelete
  9. Jobbulást, Lily!

    Nem irigyellek, ez nagyon kemény meló, ahogy látom, mentálisan és fizikailag egyaránt. De Te kemény csaj vagy, az évet valahogy lehúzod és onnan azután pá-pá!

    ReplyDelete