ameriaki vonatkozású bejegyzések

Tuesday, March 6, 2012

Elértem, amit akartam

Rájöttem, -no nem most világosodtam meg- hogy a mi házasságunk nagyon jól működik, ha nagyon keveset vagyunk együtt. Nem sokat beszélgetünk, nem illetve kevés programot szervezünk együtt. Nos, szépen lassan, de biztosan sikerült elérnem, hogy én lekapcsoltam magam uraságáról. Már nem is alszunk együtt. Mivel zavarjuk egymást. Mindezt úgy intéztem, hogy természetesen én zavarom őt. A munka a legfontosabb az életünkben, és ezt sikerült is elhitetnem, hogy nálam ez maximálisan igy is van!! A pasinak, azt mondom, amit hallani akar!! Tanultan a gyerekem apjától, nem csak a kosz ragad rám időnként. Az ember meg olyan, hogy elhiszi, amit el akar hinni. Manipulátor vagyok, és ezt már régen tudom. Nem igy születtem, és nem mindenkivel. Csak akivel igy lehet boldogulni, ez is az önvédelem egy bizonyos formája. Vagy, ha úgy döntök, hogy az illető megérdemli. Ismerjük egymást, én meg én! 3- 11-ig dolgozom, ez sem véletlen. Ebből adódik, hogy nem is találkozunk, csak ha hétvégén itthon van, vagy én szabadnapos vagyok hétközben, abból is csak fél napot. De, azt sem töltjük együtt. Igy, csak minden második hétvége marad, péntek- szombat este megy táncolni, hála istennek nélkülem. Hallelúja! Én, fent alszom, igaz kanapén egyenlőre, de mindent képes vagyok bevállalni. Megint van alibim, jó későn lefeküdni. Át lehet alakitani az embert időszakosan, de nem örökre. Én bagoly tipus vagyok, ő fülemüle. Igaz, a kora reggeleknek is van egy bizonyos isteni hangulata, de a késő éjszakának még jobb!! Főleg ha egyedül töltöd. Van időd gondolkodni, nyugodtabb vagy. Legalábbis én!! A munkám embert próbáló, de önállóságot, függetlenséget ad! Ez a legfontosabb!! Egyenlőre, urasága elégedettnek látszik. Én meg beletörődtem, hogy cölibátusban élek, mondjuk egy kicsit még korai, de amit ő nekem tud nyújtani havonta egy alkalommal, attól inkább eltekintek. Szóval, ez a jó házasság titka. Legalábbis az én jó házasságom titka. Feladtam? Nem! Csak átalakitottam. Igy, azt hiszem, mindenki jól járt.
Ez van, evvel kell gazdálkodni.

12 comments:

  1. Lilykém, ez így van, nálunk is jobban működik minden, ha nem vagyunk túl sokat együtt. Manipulálni meg kell, a béke kedvéért, mert szeretik a férjek azt hinni, az ő kezükben van az irányítás, hát hadd higgyék!
    Csak egy dologban nem értek egyet, de ez típus kérdése. Részemről sokkal inkább értékelem a hajnal csöndjét, nyugalmát, nem szeretem a sötétet. Nézd csak, most is hajnali négy van nálunk. :)

    ReplyDelete
  2. Tudom, te ilyen vagy! Érdekes, hogy én is szeretem, de inkább az éjszakákat!

    ReplyDelete
  3. Ehhez nem tudok mit hozzátenni, mert egyedül élek és megszoktam, hogy nyugi van körülöttem. :)
    Sajnos én is bagoly vagyok, ebben csak az a rossz, hogy korán kell kelni!

    ReplyDelete
  4. Hát igen, amiről most írtál, az sok "jó" házasság záloga. Van aki nem akar változtatni,mert nincs ereje, vagy mert nincs lehetősége, vagy mert az anyagiak összekötik, vagy őrzi a család látszatát a gyerekek és az unokák miatt. De azt szeretném neked elárulni, hogy bizony jó ha tíz házasságból egy működik igazi házasságként, úgy ahogy egy házasságnak működnie kell. Mi is elélünk az urammal egymás mellett, és igyekszünk nem zavarni egymás köreit. Ez van, csak rosszabb ne legyen.

    ReplyDelete
  5. Jaja, így van. De gondolom, azért mindegyikünk sejti, hogy a fenti magyarázattal csak áltatjuk magunkat. Bár részemről sokszor megy a viaskodás, hogy elmerjem-e képzelni, lehetne ezt szebben is... máskor meg inkább az egyedüllét tűnne jó megoldásnak. Vagy a harmadik megoldás, amit már lehetetlen megoldani -, ha újra kezdhetném, aszem soha nem mennék férjhez. Gyanítom, hogy ez lenne a nyerő.
    Érdekes, hogy itt Bpesten nem csábítanak a reggelek, viszont vidéken igen. Itt marad a bagolykodás, aminek most is iszom a levét. :(

    ReplyDelete
  6. Úgy van, ahogy irjátok! Nekem egy házasságom- kapcsolatom sem volt ideális. Néha felidegesitem magam, és mennék a vakvilágnak! De, akkor sem lenne jobb, csak sokkal nehezebb!! Lily vagyok, csak nem vagyok bejelentkezve.

    ReplyDelete
  7. Lily előre kérlek, hogy ne hari meg rám, de képtelen vagyok kihagyni, hogy... izé, naaa... hát te néha neki is mész drága, ami miatt viszont én irigykedek ám. Puszi

    ReplyDelete
  8. Ja, igen neha! Nekiszaladok a vilagnak, de valahogy mindig feltalalom magam!! :)))))
    Nincs ekezetem, a munkahelyemen vagyok!! Lily

    ReplyDelete
  9. Mamsz :D a Pé is bagoly és van h én is ,de az a gond hogy ha 6:30 kell felkelnem akkor le kell feküdnöm fél 10 kor 10 kor különben egésznap egy élő halott vagyok annak meg semmi értelme...

    ReplyDelete
  10. Ez igy van kislányom! Le kell felküdni korán, a koránkeléshez! :))

    ReplyDelete