ameriaki vonatkozású bejegyzések

Wednesday, February 8, 2012

Már tegnap akartam irni, de

valahogy elmaradt. Mint, nálunk a tél. Napi átlag hőmérséklet 8 c körül van. Virágzik, a gyermekláncfű. Ilyet még télen, ezen a szélességi fokon, nem láttam. Itt, ugyanolyan a tél, mint otthon szokott lenni. New York- ban hidegebb, és hó is van bőven, minden télen. A tavalyi tél kemény, és hosszú volt. Késett is a tavasz, vagy 3 hetet. Most, meg otthon kinlódnak az emberek, a kemény hidegben.
Kaptam állást. Amikor végeztünk, akkor a lehetséges intézményekből kaptunk egy listát. A listán, a sorban, a 3. volt. Elmentem egy- két helyre, és beadtam az önéletrajzomat, kitöltöttem a jelentkezési lapot. Telefonáltak, bementem interjúra, és felvettek. Az egyik ismerősöm, akivel együtt végeztem, is ott dolgozik. Éppen találkoztam vele, amikor végeztem az interjúval. Apple a neve, egy aranyos thaiföldi lány. Nagyon fáradt volt. Elmesélte, hogy mivel új az intézmény, igy általános fejetlenség uralkodik, nincs jól megszervezve. A dolgozók, egymásra pofákat vágnak, (na ,jól kinézünk)sok a dolog. Meglátjuk! 3 osztály van.

1. A bentlakásos öregek, akik nem tudják ellátni önmagukat.
2. Gégemetszéses betegek, oxigénen.
3. Rehabilitációs, osztály, ahol nagy a jövés- menés, mert autóbalesetesek, amputáltak, különböző műtétek után lábadozó, azelött egészséges emberek vannak itt, akik állandóan nyomják a gombot, mert elviselhetetlen a fájdalom, a helyzet. Amúgy sem szokták meg, hogy ágyhoz legyenek kötve.
No, a legutóbbinál a legnagyobb a fejetlenség. A személyzetis, azt mondja, hogy rotációba szeretne felvenni, ami annyit tesz, hogy a 3 osztály között kell szaladgálni. Mit mondjak, megnyugtató!! Meló elött, 3 napos előképzésen kell résztvenni. Ahol, végigvezetnek az intézményen, az állóliftek kezelését is megtanitják. Nem új számomra az állólift, de minden intézményben más, és más gyártmányú. ( az állólift, az egy szerkezet, ami a hóna alatt emeli fel a beteget, maga képtelen felállni)


Igy, néz ki. Szóval, A kaja, valami hihetetlen szar, és drága. Ez, nem állami intézmény. Nincs saját konyha, és 3.50 egy lepukkadt tonhalas szendvics. Állami intézménybe szerettem volna menni, de az öreg, csak ezen a héten megy el velem. Ott, dolgozott, mint belgyógyász. Ott, sokkal több a fizetés is, meg érdekesebb a munka is. Nekem, lépnem kellett, mert egy fityingem sincs!! Ahogy az amik mondják, ''I have a money out experience''. Tehát, oda megyek, ahova felvesznek. Ezek vannak mostanában dióban.
A férjemmel jól kitolok, mert a munkaidőm ideális! Du.3- 11-ig. - azért irom, hogy kitolok, mert nem örül neki, csak azt nem tudom, miért kellek én neki?? - Minden második hétvége meló! Helyette, hétközben van szabadnap!! Tehát, magyarul, mire ő hazaér, én dolgozom, és csak akkor jövök, amikor alszik. Amikor, reggel elindul, én még alszom!! Hát nem fantasztikus?? Elég szomorú, hogy az ember ilyesminek örül, de hát nálunk ez már csak igy van!
Még valami. A Superbowl (amerikai futball, amúgy a meccset, nem néztem, nem érdekel) döntőjén, a félidőben, volt egy reklám, ami nagyon megfogott. Tulajdonképpen a Crysler hirdetése. Nyersforditás. Félidő van Amerikában is! A detroiti emberek, majdnem elveszitették mindenüket, de a nehéz idők ellenére összefogtak, együtt harcolnak. Félidő van, a második félidő, csak most kezdődik, és ezt a nemzetet, nem lehet csak úgy leirni! Félidő, most kezdődik csak a felemelkedés. Mindezt Clint Eastwood mondja el, először, csak a hangját ismered fel, azán a végén látod csak az arcát. Isteni!! Ime,



Ja, és még valami, már van egy másik banknál számlám. Nyitottam egyet, odamegy a fizetésem. Szépen lassan, kivonulok a PNC banktól. Szép volt, jó volt, elég volt!





4 comments:

  1. Ahogy a pofavágás ragályos, úgy a mosolygás is! Úttörő feladat, de mivel nem túl régi a hely, talán sikerülhet kellemes környezetet kiharcolni.
    Megértem a férjed, hogy küzd az önállóságod ellen, hiszen valószínűleg egy "ellátó" társra gondolt, aki minden pillanatban a rendelkezésére áll. Vannak ilyenek, és olyan nők is, akik megfelelnek a szerepnek. Téged másnak ismertelek meg az írásaidból, fura, hogy neki nem tűnt fel már a kapcsolatotok elején.
    Azért még megnézed az államit is, vagy már késő?
    Sok sikert, szép napot!!!

    ReplyDelete
  2. Nagyon örülök Lily, hogy sínen vagy. A munkád nehéz és embert próbáló lesz. Tudom milyen nehéz pl egy béna embert ápolni, mer az édesanyám 2 évig az volt a halála előtt, de az az édesanyám volt. Nagyon gyorsan kellett megtanulnom azokat az ügyes mozdulatokat, amellyel felültettem, vagy felemeltem, stb.Végre lesz saját kereseted.
    Az Nlc-nagy átalakítás történt, egyen blogok lettek, jó rondák.Mindenki felháborodott. A Tűnődéseimet meg akartam szüntetni, de hiába mentem rá a blog törlésére, törölte, de ott van, még ez sem működik. Atmentem a blogspotra: Tűnődéseim, Jega blogja a címe jegatunodesei.blogspot.com találod. Mé sok mindent nem tudok, de majd belejövök. Jó munkát!

    ReplyDelete
  3. Kedves Jega!
    Hát, hogymost mondtad, benéztem magam is a NLC-re. Látom a változást, nem éppen előnyére. Én, elhagytam az oldalt már 3 éve. Pontosan, az oldal politikája miatt. Nincs béke az olajfák alatt. Dolgozom, nagyon nehéz, de ezt megfejeli, hogy itthon sincs béke! Tegnap, méz- máz, ma meg békétlenség. Nem nagyon birom már.

    ReplyDelete