ameriaki vonatkozású bejegyzések

Sunday, November 13, 2011

Nem is tudom, mit mondjak erre!!

Egyáltalán, milyen cimet adjak a témának!! Fel vagyok háborodva! A férjem huga, és annak a férje átjöttek az apóshoz meg hozzánk,egy torta kiséretében. A hugnak születésnapja van. Sajnálatukat felyezték ki, milyen ritkán megyünk hozzájuk, már nem először. Az asztalnál valahogy szóba került, a gyereknevelés. Az öreg humorizálni akart, és elmesélt egy sztorit, hogy gyerekkorában, mérges volt az apjára. Az aludt, ö meg ráköpött a párnájára. Azzal, hogy ha megfordul, jól belefekszik a köpésbe! ( szerintem kamu sztori volt)A hug, aki pszihológus, meg a vej, jót nevettek a sztorin, én meg a párom, kevésbbé voltunk elragadtatva. Majd megszólal a vej, a gyerekeket, jól meg kell verni időnként, hogy tudják, mi a fegyelem! A fejem felkaptam, a tortafalatot forgattam a számban. Nem akart lenyelődni. Már megint MI VAN? Eszembe jutott, hogy beszél a fiával, (aki szerintem pezsgőt bontott, amikor elment Bosztonba az orvosi egyetemre)Te jöszagú atya világ! Értemes, tanult embereknek tartják magukat, és megverik a gyerekeiket, hogy tudják ki diktálja az iramot a házban? A pszihológus, kurva okos feleség hallgat. A 2 db doktorárusával együtt. Gondolom, akkor is hallgatott, amikor a férje "fegyelmezte" a gyerekeket. Gratulálok! Amúgy, itt is börtön jár a gyerek verésért. Ha, a szomszédok bejelentést tesznek, vagy a gyerek maga besétál a rendörségre, akkor kérheti, hogy helyezzék el, állami intézménybe, mert ott jobban érzi magát, mint otthon. Fegyelem!!!- mondja a vej, meggyőződéssel. Azon gondolkoztam, hogy nem kizárt, ha a feleség valamit nem jól csinál, akkor netán ő is kap egy- egy pofont?? Nem hiszem, hogy jó dolog egy kiszolgáltatott helyzetben lévő gyereket, testi fenyitéssel nevelni. Félelemben nő fel, és utálni fogja a szüleit. Nem azt mondom, egy- egy anyai pofon megteszi, de az más, mint a nadrágszij, és a folytonos félelem, hogy mi fog történni. A vejjel, nekem eddig is voltak rossz érzéseim, de most nem is akarom látni!! A másik húg férje sem fér bele, az én morális elképzeléseimbe, de ezt már megirtam régebben. Tele van a család házaiban a szekrény csontvázakkal, ha jól figyelsz, és jól figyeltem, kilóg egy- egy kéz, vagy láb!! Nem záródik jól az a kurva ajtó! Nem akarok egyikhez sem menni, sem Thanksgivingkor, sem máskor. Én, ezekre az emberekre nem vagyok kiváncsi!! Az apóst, változatlanul szeretem, holott tudom, hogy ő is verte a gyerekeket valamikor.

6 comments:

  1. Szerintem is csak annyi érhető el a bántalmazással, hogy a gyerekbe tudatosul, "aki nagyobb, erősebb, annak van igaza."

    ReplyDelete
  2. Van itt még valami. Szerintem, az a gyenge, aki verekszik!!

    ReplyDelete
  3. Pontosan :)!!!
    Én is megfigyeltem, hogy aki gyerekekkel, nőkkel agresszív, az egy másik téren elnyomott.

    ReplyDelete
  4. Ez bizony így van, az agresszív ember többnyire sikertelen és elnyomott, tehát kompenzál és úgy próbálja valahogy összekaparni az önbizalmát, hogy a gyengébbet bántja.
    Természetesen a gyerekverő szülők nem mind ilyenek, van amelyik a rossz gyermekkori példát viszi tovább. A tekintélyt nem a veréssel kell a szülőnek megszerezni! Persze azért néha nem árt a jókor adott pofon. A mai szülők túl engedékenyek és a gyerekek a fejükre nőnek, ez is baj. Most ilyen világ van. De csak azért verni egy gyereket, hogy érezze ki az úr a háznál, az beteges dolog.

    ReplyDelete
  5. Ebben az esetben, a vej azt állitja a gyerek érdekében történt!! A bicska nyilik ilyenkor a zsebemben!

    ReplyDelete