ameriaki vonatkozású bejegyzések

Tuesday, November 1, 2011

Ez nem vicc

Ezt, most a nővéremtől kaptam, e- mailben, de olvasom márkb. 2o éve újra, és újra. Colát nem iszom, szóját, margarint nem eszem, és a vegetarianizmust, is csak akkor tartom, ha a férjem a közelemben van!


Kábítsák csak a népet!
-Én benyomok délelőtt 4, azaz négy rozé kisfröccsöt,

délután ugyanebből 5-öt, hogy jól aludjak.
-A vizet saját ásott kutamból iszom 1969 óta gyerekeimmel együtt.
-A nyaralómba sem engedek be klóros szennyvizet ott is saját
ásott kútból merítem.78 éves vagyok, a gyerekeim 42 és 38 évesek.
-Tojok a zöldségekre. Disznózsíros birkapörkölt.
-Csülkös velős pacal, ami belefér.
A doktornő meg nyaljon sót!
Nagyapám parasztkolbászon és szalonnán élt 92 évet.
Apám úgyszintén 86 évet, anyám 84 évet.
Ne meséljetek baromságot! Disznózsír és házi víz!
  
Egy doktornő írta hozzá ezt a megjegyzést.
Úgy vélem , amit ebben a levélben leírtak , sajnos megállja a helyét.
ÉRDEMES!
 Volt egy nagyon érdekes beszélgetés február 22-én a Hír Tv-ben, Dr. Csáky István professzorral (Állatorvos tudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről. Ugyanis, több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente  3-4-en halnak meg sportpályán  szívelégtelenségben Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet  közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen  volt: az étrendjükben a szója! Arányos mennyiségű SZÓJA (nem mellékesen) 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint 1 db Anti bébi tabletta. Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!
Ezek után, amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.
A professzor összerakta az információkat, és javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak, mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA fogyasztásának általánossá válásával.

Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék). Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar "találmánya".
Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még gén kezelik is, az már abszolút katasztrófa.
A Greenpeace-esek egy áruházban egy csomó konzervet ragasztottak tele figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz. Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad. Nahát! Miért nem csodálkozom én ezen...
Szóval ne egyetek szóját,  használjatok margarin helyett vajat!
Más! Egy pohár Kólát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta  vizet?
A vízről:
 • Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos.
 • Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár  vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét.
 • A nappali fáradtság első számú okozója a vízhiány.
 • Folyamatban  lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és ízületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár  víz csökkenti a fájdalmakat.
 • Már 2%  folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú  emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő, vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál.
 • Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra.
 • Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? Általában 8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.

A Coláról:
 • Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t. Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter ) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el.
 • Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két  nap alatt feloldódik.
 • A WC kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
 • Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.
 • Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg.
 • Egy  berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá.
 • Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe, a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot.
 • Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit  is.

*Hasznos információ:
 • A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel.
 • A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához
 • A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.
 • A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!
Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t?
Küldd tovább, hogy egészségesek legyenek Mindazok, akik fontosak
számodra!
Ez a  neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment.

5 comments:

 1. Ez valóban igaz,nekem van saját tapasztalatom, hogy régen mit ettek, de a szalonnához(abban az időben csak mangalica disznó volt divatban az Alföldön, mert kellett a zsírja.(azzal főztek) ettek mindig hagymát, vagy paprikát, sőt mi gyerekek almát.Sokkal több gyümölcsöt ettek. Húst sokkal kevesebbet ettek, mert nem ismerték a bolti felvágottat. Ha mardt sonka nyárra, néha ettek, de többnyire baromfit. Nem volt szennyezett a víz, és n levegő, sokat dolgoztak és jól aludtak. Ja és vizet ittak, nem keveset. Ma sok a műkaja, és nem főznek az emberek.

  ReplyDelete
 2. Tényleg igaz, hogy nem mindig tudjuk, hogy szomjasak vagyunk e. Megfigyeltem, ha egy kis nyomás van a fejemben, inni kell, rögtön felfrissülök. Három liter is kell, hogy az a sok szenny kiürüljön, ami naponta belénk kerül.

  ReplyDelete
 3. Bizony ez igy igaz, ahogy mondod! Nem kell a marha "egészséges táplálkozással a ló másik oldalára esni! Bizony, én sem iszom elég vizet, különösen útközben, mert akkor hamarosan mellékhelységet kell keresnem. Sokat vagyok útközben. :((

  ReplyDelete
 4. Az sem mindegy, milyen víz.
  Nálunk a vezetékesnek olyan vegyszer szaga van, hogy képtelen vagyok elmagyarázni a szervezetemnek, hogy az attól még iható... :(.

  ReplyDelete