ameriaki vonatkozású bejegyzések

Sunday, June 12, 2016

The Ramones

Azt hiszem,hogy erről írnom kell. Magán nővér vagyok, de állam bácsi fizet. (egy személy gondját viselem) egy nagyon randa környéken Queensben. Századfordulón épült vöröstéglás épületek. Azt is mondhatnám, hogy nyomasztó. Megszoktam. Azonban most tudtam meg, hogy ennek a háznak, környéknek van érdekessége. Mégpedig a Ramones punk- rock együttes, ebben a házban lakott. A ház, garázsának a rámpáján lógtak, és ismerkedtek össze a fiúk. Hivatalosan, Thorneycroft ramp a neve. Soha nem tudom meg, ha nem tették volna közzé, a rámpa falára. Az együttest ismertem persze, mindenki ismeri. Sajnos, egy sem él már közülük. Mickey Leigh (Joey Ramone testvére) ötlete volt. “hotspot for misbehavior” ami kb. annyit tesz, hogy "a rendetlenkedés csomópontja" volt a Rámpa. Kései `60- as, korai`70- es években, itt lógtak a fiúk. A nevükhöz fűzik,a punk születését. Ori Carino East Village-i művész festette fotóról a képet, aki nem mellesleg az egykori (már sajnos egykori) Mars Bárt dekorálta természetesen East Village- ben. Fotókra kattintva, kijön nagyban.


Sajnos,már nem létezik, egy Bank van a helyén. Nekem, még volt szerencsém látni. Mindíg átalakult, más-más dekoráció volt a falakon. Isteni szinfoltja volt a helynek.
Vissza a Ramoneshez. Volt egy magyar tagja is, aki Tamás Erdélyi  néven született, majd Tommy Erdelyi lett a neve. A szülei, a Holocaust elöl menekültek Amerikába, Budapestről. Ö halt meg legutoljára, 2o14- ben. Most jöjjenek a fotók. Jó lenne, ha több épületen lenne tábla, vagy megemlékezés. Kik laktak egykor ezekben a házakban? Mert, többet tudnánk a környezetünkről, az elődök életéről. Azonnal más kép élne bennünk egy főleg ilyen unalmas, szürke környéken. Mert lám,ahogya példa mutatja, az emberek nem szürkék akik ott laktak.
A sapkás a művész.  


                                                           Rajongók, testvér.



Mickey Leigh  a Mickey Leigh, Joey Ramone testvére. A Rámpa tetején.


Ez, az én fotóm. Teljes névsorral. 


                                                  A Rámpa este, még Ramones nélkül.


                                    John William Cummings alias Jonny Ramone sírhelye
                                                        Hollywood Forever Cemetery

                                                         Ezt a zenét, mindenki ismeri

1 comment:

  1. Köszönök mindent Dr. Ellen! Miután felvettem Önnel a kapcsolatot, hogy segítsek abbahagyni a válást a férjemtől, a férjem abbahagyta a válási papírok kitöltését, és a dolgok már sokkal jobbak. Ahogy mondtad, az egész válási folyamatot törölték, a rossz nő, aki problémákat okozott a házasságomban, elhagyta a férjemet, és most nagyon boldogok vagyunk együtt. Ezt az élettapasztalatot megosztom mindenkivel, aki hasonló kihívásokkal néz szembe párkapcsolatában, házasságában vagy bármilyen más kérdésben. , elérheti Dr Ellent a WhatsApp +1(815)564-3618 telefonszámon
    A következő varázslatokban jártas:
    * szerelmi varázslatok
    * házassági varázslatok
    * pénzvarázslat
    * gyönyörű varázslat
    * szerencse varázslat
    * Szexuális vonzás varázslatok
    * AIDS gyógyító varázslat
    * Kaszinó-barlang
    * Eltávolították az elátkozott barlangokat
    * Védő varázslat
    * lottó varázslat
    * Szerencsés varázslatok
    * Termékenységi varázslat
    * Telekinézis gyűrű 💍
    E-mail: ellenstpellcaster@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    ReplyDelete