ameriaki vonatkozású bejegyzések

Saturday, January 19, 2013

Géza legújabb ötlete... Sikítok!

Nem tud normálisan viselkedni, hiába minden!! Mindíg reménykedek, hogy az agya valahogy a helyére ugrik. Elvisz vizsgázni, megvár végtelenül hálás vagyok ezért, nem mintha nem tudtam volna magam is elmenni, de mégis nekem ez azt jelentette, hogy törődik velem, vagy valami lyesmi. Ma, aztán megint mindent felülírt a viselkedésével. Hiába, nem normális!!!
Ez, mindennek a teteje!! Ez visz minden eddigi megmozdulást!
Történt, hogy elmentünk együtt vásárolni. De, még mielött elindultunk látom, hogy a computerén öregek otthona, illetve nyugdíjasok lakóközössége oldal van nyitva. Azt tanulmányozza. Ebben még semmi nincs, mert én is szoktam nézegetni mindenféle oldalakat. Megszólal, hogy 2 év múlva nyugdíjba vonul, és tervezgeti, mi legyen?? Eddig is tervezgettünk, ebben semmi nincs.
Nem szólok, nézek. Még nem is jutott el az agyamig, csak nézek. Megjegyzem, hogy is esett volna le a tantusz, amikor teljesen más terveink voltak a jövőre nézve.
Erre Gejza megszólal, hogy 2 év múlva, beköltözünk egy "retirement community"- ba. Magyarul, nyugdíjasok közösségébe!! MI VAN? Elöször, elkezdtem nevetni, és mondtam neki, hogy nem kell aggódni, ha tisztába kell tenni, akkor én kicserélem a pelenkáját!
Van benne bőven gyakorlatom, popsi kenőcsöt is kenek rá.
Erre Gejza, hogy ő ezt halálosan komolyan gondolja!! Mondom neki, hogy ez a ház, amiben lakunk nagy, és tényleg le kell cserélni, nem kell 4 hálószoba,2 nappali, étkező, 2 konyha, és 3,5 fürdőszoba. De, erről beszélünk már egy ideje. Kiválasztott már egy fasza kis helyet, itt  Amikor megláttam, a hajam égnek állt!! Nem tudtam, sírjak, vagy nevessek! Gombóc beugrott a torkomba. Ott voltam gyakorlaton!!! Hát kész! Ez kész!
Egy rakás alzheimeres, és dementiás elhülyült öreg lakik ott egy rakáson. Csak nem képzeli, hogy oda megyek haza???? Öregek otthonába?? Anyám, 87 éves, és teljesen önálló! Erre Gejza, hogy az ő cégüknél az egyik volt vezérigazgató is ott lakik, (biztosan 9o éves) és ha neki jó, akkor neki is jó lesz. Igen mondom, Delaware állam egyik legbefolyásosabb ügyvédje is ott lakik, és csorgatja a nyálát, azt sem tudja kicsoda! Kikanállal kell etetni, az étel papi, és kifolyik a szájából, pelenka van rajta!! Félreértés ne essék, tisztelem őket, még akkor is, ha ilyen tehetetlen helyzetbe kerülnek, de ne legyen aktív, épp elméjű emberként az én otthonom is!!!!!!! Van klub helység is, ahol matiné disco van, ott táncikálhat Gejza kedvére!! Öregasszonyok kimázolva együtt kártyáznak, tupír, művirág a hajban, mély dekoltázs, ujjatlan ruha. Agyrém! 5o-es évek! Ott ragadtak. Lógó, ráncos börnye. A legtöbbje alszik, vagy a gyógyszerét követeli, gőze nincs róla hol van! Na, azok már nem tupíroznak. Ha, még eddig volt normális eszed, elmegy közöttük hamarosan!! A környezete befolyásolja az embert. Már láttam magam, mint tupírka,
- Mit mondtál drágám? Nem jó a lapjárásod? Ja, hogy beszartál? Nővérke! Jöjjön kedves Patrisa bepukkantott!
KIZÁRT, HOGY ÉN ODAKÖLTÖZÖM! Ő, odaköltözik ahova kedve tartja, de nélkülem!! Azt hiszem, nem hiszem, tudom, hogy útjaink szétválnak. A kocsiban, komoly erőfeszítésembe került uralkodni magamon!! Hazaértünk, nem is tudom, hogy hogyan, és felrohantam a szobámba, rávetettem magam az ágyra, és beleüvöltöttem a párnámba!!
A munkahelyemen, tiszta hülyék (bocsánat, de ezt kell mondanom), és magatehetetlen emberek között vagyok, és akkor még költözzek be hozzájuk!! Ez hihetetlen!! Ha, nem velem történik, el sem hiszem!!!! Ha kell, elszaladok a világ végére! Esküszöm, mindenféle férj, pasik tömkelegével hozott össze az élet, de még ekkora peniszt életemben nem láttam!! Mindennek a tetejébe, holnap megyünk együtt ebédelni, mert közeleg az én születésnapom. Az adott napon, dolgozom, meg elötte is, meg utána is! Vághatok jópofát! Az após kedvét, nem akarom elrontani. Borsódzik a hátam tőle!
Egy teljes szem Rivotril beugrott a szervezetbe! Egyszerűen, ezt nem lehet kibírni, a gyerekek ezért nem hívják, az asszony ezért lépett le egy másik faszival. Igaza volt!! A történethez szervesen hozzátartozik, hogy amikor az asszony töredelmesen bevallotta, és beadta a válópert, Géza kifizette a házból, (közös szerzemény), és mindenképpen meg akarta tartani a házat, ragaszkodott hozzá. sőt, amíg az asszony el nem költözött, Géza beköltözött egy panzióba. Látni sem bírom,  én ezt nem bírom! Egész hétvégén nem fog látni! (kivéve az ebéden, hogy a rosseb rohassza le) Begubózom, eltűnök!! Nem létezem, megszüntem, levegőt nem kapok.......


"Apám, semmi mást nem kiván, csak egy kis tiszteletet, és a méltóságát öreg korára.
Ne aggódjon, nagy gyakorlatunk van a bajkeverőkkel ebben az otthonban! "





20 comments:

  1. Nem eszik olyan forrón a kását Lily, egy idő után rájön, hogy az nem neki való hely még.A mai hatvanasok még nem tartják magukat öregnek, sőt úgy érzik, hogy eljött a szabadság ideje a nyugdíjazással. Nem élhetik még a vének életét. A legtöbbünk feldobódik ettől, és aktívabbá válik. Maradni fogtok még egy darabig, az biztos.

    ReplyDelete
  2. Jó drága Jega, ameddig elvégzem a sult. Utána engem már nem érdekel.

    ReplyDelete
  3. Gejza azt műveli mit a nagyanyám. Nagyanyám volt mindenek ura, úgy ugráltatta a családot, ahogy úri kedve tartotta, mégis elmondta, hogy mi őt öregek otthonába fogjuk vinni. Ment ez egy darabig, már mindenki belefáradt, mikor nagyanyám látott egy riportot a tévében. Nem tudom mit látott, de más lett a szöveg, akkor már sehová nem akart menni.
    Protezsáld be oda Gejzát egy hétre, megérdemli. Ne ellenkezz, sőt, pártold mindenben. Nagyszerű ötlet így gondoskodni a késői évekről. Együtt lakhattok ott is még a papával is, gondoljon csak bele milyen szép lesz. Jó szórakozást Lily, keresd elő a humorod! :)
    K.Ny.

    ReplyDelete
  4. Igazad van! Adni kell alá a lovat!! De, tegnap a döbbenettől azt gondoltam, elment az esze egészen!!

    ReplyDelete
  5. Szia Lily,
    Ha nem titok hány éves Géza, hogy már ilyenen gondolkodik? Mert én valahogy Téged ennél jóval fiatalabbnak gondoltalak, az írásaid alapján.
    Szilvia

    ReplyDelete
  6. Szerintem ezt ne vedd ennyire komolyan tudod jól hogy dől belőle az ilyen meg olyan ötlet aztán majd ha odaértek hogy na most ő megy be oda akkor ráérsz ezen aggódni addig is foglalkozz magaddal meg hogy befejezd sikeresen az iskolát ! Remélem sikerül minden vizsgád! szeretlek!

    ReplyDelete
  7. 63 éves Géza, és baromi jól néz ki!!!!! Na jó felteszek egy fotót, de nem sokáig lesz fent.

    ReplyDelete
  8. És igen, én jóval fiatalabb vagyok!!

    ReplyDelete
  9. Jó a kép, de még jobban néz ki az az otthon! És az a mosolygós öregúr a honlapon (a legyen a vendégünk mellett), mintha nem is lenne öreg, jó parti lenne ha le akarod cserélni...

    Szerintem mondd neki, hogy amilyen jó egészséges életet él, nem lesz rá szüksége még a következõ 20 évben.

    ReplyDelete
  10. Tudod Betond a honlapra készült fotók azok csak fotók, de a valóság egészen más. Ott voltam gyakorlaton 3 hétig. Láttam, tapasztaltam.

    ReplyDelete
  11. Félreértés ne essék, Géza nem öreg, és még csak nem is öreges! Géza hülye, és még soha nem volt ilyen helyen, még csak látogatóban sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Most én lemaradtam a képről vagy még nem tetted fel?
    Szilvia

    ReplyDelete
  13. Agyrém ötlet, de gondolom addig változik százszor vagy Te változtatsz a szitun...

    ReplyDelete
  14. De feltettem, de mielött dogozni mentem, levettem. Sajnálom! Amúgy, Géza egy borzasztó hiú jó külsejű pasas, aki egy 1o- essel fiatalabbnak néz ki, mint amennyi.

    ReplyDelete
  15. Nem értem, mit nyarvékolsz. Van egy gazdag férj, halálra vagy kényeztetve, 3,5 fürdőszoba, 4 hálószoba. Bazi nagy plazma tv, kocsi, gyönyörű kert, teraszok,stb. Fogadjunk, hogy nem gond tankolni!! Meg napi gondjaid sincsenek, aztán itt nyávogsz!!

    ReplyDelete
  16. Kedves kommentelő!!
    Az én blogomban, azt "nyarvékolok" amit akarok! És, főleg arról, amiről én akarok! Nem tetszik, amit írok, odébb lehet lapozni!!! :)
    Magyarul, öcsém/hugom, told arrébb a bringát! Tudod, mint a tv- ben, ha nem tetszik a műsor, válts csatornát! köszi.

    ReplyDelete
  17. De, azért látom, hogy követed a blogot, mert most semmiféle tv- ről szó sem volt. Ezt is köszi, azt jelenti olvasol. :D

    ReplyDelete
  18. Hát, akinek a szép ház, a kocsi és a plazmatévé jelenti a boldogságot, annak tényleg semmi oka nem lehet panaszra... De itt többről van szó. Szerintem...

    ReplyDelete
  19. Drága Juharlevél, ne is törődj vele. Időnként ide kell hasítania egy kicsit, de ez engem nem zavar a legkevésbbé sem!!! :)

    ReplyDelete