ameriaki vonatkozású bejegyzések

Thursday, October 16, 2008

A bokacsizma

Azt hiszem, hogy nem tudok magassarkuban jarni, itt foleg nem!! 3 eve nem volt a labamon. Tortent ugyanis, hogy a temetesre elmentem, (en hulye) magassarku boka csizmaban, ami egyebkent gyonyoru, kesztyu puhasagu, fekete velur, belul bordo bor, meg finomabb belessel. (majd kiakasztom a falra) Temetesre nem lehet, csak rendesen feloltozve menni, fekete szovetnadrag, fekete bluz, zako, stb. Meg kel adni a modjat, kulonben sem lattak "rendesen" feloltozve. Rendes smink. Seresz rendben, mondjuk, az mindig rendben van. A szobanforgo nadrag, ehhez a csizmahoz van felhajtva, ugye eleg hulyen nez ki, ha a gatya a bokam korul lengedezne, mikozben a bokacsizma sarka jo 13 cm. Ha, viszek edzo cipot, akkor meg surolom a betont a nadrag szaraval. Gondoltam, kibirom, azt az oracskat. Igen am, de a Subway- tol gyalogolni kellett, utana meg a gruz csajszit vittem John- hoz az uzletbe, mert egy csomo aranyat at akar fazoniroztatni, Subway, atszallas, gyaloglas. En, azt hittem, meg 1 meter, es harisnyaban megyek tovabb, 1 percig nem birom a kint!! Leveszem, eldobom, meg meg is taposom!! John boltjaval szemben, van egy cipobolt, oda atrohantam, es vettem magamnak, egy csodalatos, Nike bakancsot. "Just do it" felkialtassal. Az eladonak mondtam, bakancs marad a labamon, csomagolja a bokacsizmat. Vigyorgott. A gatya szaran, csavartam egyet, fene aki megeszi, ez itt, nem ritka latvany!! Meg, az arcvonasaim is kisimultak!! Frenetikus elmeny volt!! Ami egy kenyelmes cipoben, nem tavolsag, az egy tusarkuban, szine lehetetlen.
Egyszeruen, elszokott a labam, a magas saroktol. Egyszer, mar jartam igy, amikor evekig Kanarin csak papucs volt a labamon, amikor hazamentem Magyarorszagra, akkor a sima cipotol orditani tudtam volna, mert ugy ereztem, hogy kalodaban van a labam. Manhattan, es a magas sarok, egyszeruen elkepzelhetetlen, meg akkor is, ha nem csavarogni indulsz. En, meg mint egy dilettans, nekiindulok. Csak a taskabn magaddal!

4 comments:

 1. Na, ezt ismerem! Mostanában a kezembe kerültek a régi magas sarkú cipőim és megrettentem, el sem akartam hinni, hogy ezekben egész nap tudtam jönni-menni.
  Most eldöntöttem, hogy újra hozzá kell szoktatnom magamat a magas sarokhoz. Öregszem, nem járhatok már folyton balerina cipőben.

  ReplyDelete
 2. Nekem két magassarkúm van, de csak dísznek áll a szekrényben! Néha billegek bennük a tükör előtt. :))) Párszor már én is ráfáztam, amikor ilyenben indultam útnak, a belváros, amin keresztül kell mennem csupa macskakő!!!Ha ünnepély van a suliban, az a módszerem, hogy táskában viszem magammal az elegáns cipőt és csak addig van rajtam, amíg muszáj. Mindig csodálom azokat, akik egész nap kibírják. :)

  ReplyDelete
 3. Háááát:))!
  Volt valamikor egy bejegyzésem az öregedéssel kapcsolatban(asszem a rabszolganaplóban):ahogy az éveim szaporodtak,na pont úgy csökkent a cipősarok mérete.:)

  ReplyDelete
 4. Draga Boszikam!! Te meg karonulo vagy, ugyhogy ne nagyon beszelj itt az oregedesrol!! :))))

  ReplyDelete